Ivo Gregov od četvrtka vodi HNS

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Najnoviji dogovori uoči izborne skupštine zadarskog HNS- a donijeli su obrat u stranci - za predsjednika se neće kandidirati Josip Mikelić, već aktualni povjerenik Ivo Gregov.

Ova iznenadna odluka donesema je zbog stabiliziranja situacije u stranci, koja bi od ovoga četvrtka trebala krenuti novim putem želi li zadržati članstvo i pripremiti se za parlamentarne izbore. Na sastanku Gradskog odbora ovog vikenda ocijenjeno je da je za stranku najbolje da je vodi dosadašnji povjerenik koji je proteklih pola godine odradio najteži dio posla kada su članovi napuštali HNS i odlazili Reformistima.

Iako smo nakon sastanka saznali kako je dogovoreno sve da Ivo Gregov bude jedini kandidat na izborima za predsjednika Gradskog odbora, on sam ograđuje se od toga, napominjući kako nije donio definitivnu odluku. U Gradskom odboru kažu kako je to već gotova stvar, a i sam Gregov iznio nam je jednu od glavnih smjernica budućeg rada ukoliko bude izabran za predsjednika zadarske organiozacije.

- U stranci bi trebalo nešto promijeniti i ako se kandidiram inzistirat ću da priliku damo mladim ljudima. Onaj tko preuzme stranku mora iza sebe imati ekipu koja ga podržava kako bi mogao svoj plan provesti u djelo - kazao nam je Gregov za kojega se zna da ima veliku podršku ljudi u stranci.

Članove je držao na okupu u najtežim trenucima za stranku kada je dio njih prešao Reformistima nakon sukoba između gradske i županijske organizacije. Ukoliko Gregov preuzme gradsku organizaciju morat će i dalje paziti na jedinstvo stranke obzirom na najnovije vijesti o navodnom odlasku dijela HNS-ovaca Josipovićevoj stranci. Predsjednik "Naprijed Hrvatske" u intervjuu nam je kazao kako ih je i dio HNS-ovaca kontaktirao zbog prijelaza u njegovu stranku, no Gregov o tome kaže:

- Ne, od niti jednog člana nisam čuo da želi otići u Josipovićevu stranku, pa ne znam koliko su te informacije istinite.

Koordinator "Naprijed Hrvatske" za Zadarsku županiju, Budimir Genda, tvrdi suprotno:

- Imamo upita za prijelazak u našu stranku, ne samo HNS-ovaca, nego i nekih bivših HSLS-ovaca.

Gregova, dakle, očekuje velik posao ukoliko se primi vodstva zadarske organizacije stranke, stranci može povratiti makar dio stare popularnosti realizira li plan dovođenja svježih snaga. Uz novi start ovoga četvrtka i dobru promidžbu mlađih snaga, HNS bi mogao polako utabati novi put na lokalnoj političkoj sceni.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Jaki su s nevjerojatno velikih 0,8%