Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

FOTOGALERIJA: Iza OŠ Bartul Kašić još jedna uspješna godina

16.06.2018. 09:54
FOTOGALERIJA:  Iza OŠ Bartul  Kašić još jedna uspješna godina


Prigodnom svečanošću proslavljen je jučer 33. put Dan Osnovne škole Bartula Kašića i ujedno obilježen i kraj ove školske godine.
Hol škole bilo je ispunjen do zadnjeg mjesta učenicima, profesorima i  uzvanicima kako bi svi zajedno pozdravili laureate koji su tijekom školske godine ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima.
– Čestitam svim učenicima i mentorima na zapaženim rezultatima, i  zahvaljujem svima koji su svojim radom i trudom pomogli radu škole jer  bez njih škola ne bi mogla funkcionirati, zahvalila je ravnateljica škole  Katica Skukan profesorima, učiteljima, stručnoj službi, majstorima,  spremačicama te pomoćnicima u nastavi i svima ostalima koji su korz  prošlu školsku godinu doprinijeli uspješnom radu škole.
U pozdravnom je govoru spomenula brojne aktivnosti i projekte u kojima su sudjelovali kroz proteklu godinu kao i područja u kojima su bili  uspješni i najuspješniji. Istaknula je brojne projekte i one u kojima je OŠ  B. Kašića bila nositelj.
Podsjetila je ravnateljica na marljiv rad zadruge čiji su članovi također  sudjelovali na brojnim sajmovima i u mnogim aktivnostima kao i festival  pripovijedanja – Pričograd. Istaknula je i Hrvatsko matematičko društvo  – Klokani, gdje se škola našla među 10 posto škola koje su dobile nagradu. Također, spomenula je i područne škole iza kojih ostaje uspješna godina.
Cijeli program uljepšali su učenici kulturno-umjetničkim programom  u kojem se smjenjivao red glume, red pjesme.  
– Dio nagrada učenicima će uručiti škola, a dio Grad Zadar za njihov  trud i uspjeh, a za najvrjednije učenike pripremljeno je stotinjak nagrada  i zahvalnica, rekla je Katica Skukan istaknuvši kako je škola prošle godine  bila rekorder po broju učenika upisanih u prvi razred, a slično će biti i  ove godine.
Inače, obilježavanje Dana škole počelo je ranije ujutro, prije same  svečanosti, nogometnom utakmicom učenika sedmih i osmih razreda i  profesora. U ovom školskom dvoboju tijesnu pobjedu su odnijeli profesori rezultatom 6:5, jer su profesori dosta ozbiljno prihvatili izazov i pokazali kako ipak imaju i volje i želje, ali i snage za pobijediti.