Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Građevinski radovi smanjili Obali i lučicama zaradu od parkiranja

17.06.2018. 07:00
Građevinski radovi smanjili Obali i lučicama zaradu od parkiranja


Od petka pa do 31. kolovoza na snazi je ljetna naplata parkiranja u gradu Zadru. Parkiranje se naplaćuje od 8.00 do 22.00 sata i radnim danima, i tijekom vikenda. Cijena za jedan sat u 1. zoni je 12 kuna, u drugoj 10, a naplaćuje se parkiranje i u Petrčanima, gdje je za sat parkiranja potrebno izdvojiti dvije kune. Cijena za dnevnu kartu za 1. zonu iznosi 168 kuna, za drugu 140, kolika je ujedno i kazna za neplaćanje. Za 3. i 4. zonu cijene parkiranja su ostale iste.
– Nema tu nekih noviteta. Dakle, cijena u prvoj zoni nije poskupjela. Ostala je 12 kuna po satu. Što se tiče broja parkirnih mjesta, njih je u prvoj zoni možda svega za 10-ak manje nego što je bilo prije rekonstrukcije Liburnske obale i dijela Obale kralja Tomislava, kaže Eduard Duka, direktor komunalne tvrtke Obala i lučice, gdje je već sada sasvim izvjesno da će ovu godinu završiti sa znatno manjom zaradom nego proteklih godina. Razlog za to su građevinski radovi na nekoliko lokacija na Poluotoku, zbog čega je na tim lokacijama bio obustavljen promet, a samim time onemogućeno i parkiranje.
– Radovi su trajali nekoliko mjeseci i to će se nama zasigurno negativno odraziti na zaradu, no o kolikom smanjenju se radi, znat ćemo na kraju godine, kada napravimo konačan obračun i završni račun, kaže Duka dodajući kako je usprkos radovima Pauk služba svoj dio posla odrađivala nesmetano pa da se u njihovoj blagajni neće pojaviti minus u odnosu na isto razdoblje prethodnih godina.
– Imamo dva kamiona u Pauk službi i oni su sve ovo vrijeme normalno obavljali svoj posao. Uvijek ima onih koji parkiraju na nedozvoljena mjesta, kako u centru grada, tako i na drugim lokacijama, a naši djelatnici na teren izlaze na poziv, bilo građana, policije ili prometnih redara koji odnedavno djeluju, ističe Duka.
Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji obalnog dijela u Jazinama, kao i kolničkih traka trajali su puna tri mjeseca, a paralelno s njima radovi su se izvodili i na Liburnskoj obali. Dio Tomislavove obale, kod Pegle, koji je popločan kamenom nakon završetka radova je omeđen kamenim stupićima i preinačen isključivo u pješačku zonu. Tako je i u dijelu Liburnske, uz bedeme kod ribarnice. No, ukinuta parkirna mjesta nadomještena su novima, uz obalu.