Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Jadran ukupno najbolji s 13 pobjeda

17.06.2018. 09:00
Jadran ukupno najbolji s 13 pobjeda


 U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Veslačkog saveza Dalmacije jučer je održana u Zadru održana treća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije. Regata namijenjena najmlađim veslačima, odnosno kadetima i mlađim juniorima, bila je najmasovnija u proteklih nekoliko godina. Kao i prethodne četiri godine ukupnu pobjedu i pobjedu u svim kategorijama odnio je Veslački klub Jadran čiji su veslači ostvarili trinaest pobjeda.
Mnoštvo zanimljivih utrka, kao to obično i biva kod najmlađih kategorija, na sprinterskoj dionici od 500 metara, mogli su vidjeti promatrači i zaljubljenici u veslanje, koji su se okupili na terasi Veslačkog doma te na gradskom mostu i uz obale uvale Jazine.
Nastupili su veslači iz devet od trinaest dalmatinskih klubova te gosti iz Rame u Bosni i Hercegovini. Ukupno je održana 41 utrka sa startom u dnu uvale Jazine i ciljem na gradskom mostu. Pobjede su za Jadran ostvarili Ivan Validžić, Grgo Gurlica te Margita Andrić u samcima mlađih juniora, Lovre Lapčić i Petar Miloš u samcima kadeta, Iva Zorić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u samcima kadetkinja, u dvojcu na pariće mlađih kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, zatim, Mara Bencun i David Bašić u samcima mlađih kadeta.
Pobjede su ostvarile i obje posade Gig četveraca. Prvu su veslali Bernard Murtić, Petar Miloš, Ivan Mustać i Đani Peričić, a drugu Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Jakov Grković i Ante Dukić. Kormilar obje posade je bio Filip Mijić.
Druga mjesta osvojili su Laura Antičević u samcu mlađih juniorki, kao i Frane Bencun u samcu u istoj kategoriji, Petar Miloš u samcu kadeta, dok su treće mjesto osvajali Đani Peričić i Bernard Murtić u samcima kadeta.
Posljednja regata serije Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održati će se u Metkoviću polovicom rujna. Veslače Jadrana prije nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu početkom srpnja, očekuje nastup na petoj regati Kupa Dalmacije u Kaštelima u kojem Jadran drži prvo mjesto, dvije regate prije kraja natjecanja.