Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sandra Vukić u utrci za novi mandat na čelu zadarskog HZZ-a

16.06.2018. 09:49
Sandra  Vukić u  utrci za  novi mandat na čelu zadarskog HZZ-a


Ovoga tjedna navršile su se točno dvije godine otkako je  Sandra Vukić imenovana za predstojnicu područnog ureda Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje, a kako je riječ o statusu vršiteljice dužnosti,  HZZ je raspisao natječaj za ovu dužnost te se predstojnici, osim u Zadru,  traže i u ostalim hrvatskim gradovima.
Naime, v.d. status više se ne može produljivati te će Vukić uskoro znati  ostaje li na ovoj dužnosti kao nova predstojnica zadarskog Zavoda za zapaošljavanje. Na naš upit o tome koliko se kandidata iz Zadra javilo i o  kome je riječ, u HZZ-u nisu htjeli reći.
– Vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas da je natječajni postupak za  radno mjesto 'Predstojnika/ca Područnog ureda Zadar' u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u tijeku, te će u skoro vrijeme, u skladu s odredbama Statuta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, biti donesena odluka o  izboru – kažu u HZZ-u.


Dragić smijenjena bez obrazloženja
Sandra Vukić jučer nam je, pak, u telefonskom razgovoru potvrdila da  se kandidirala za mjesto predstojnice, no detaljnije o tome nije mogla  govoriti jer je natječaj u tijeku te komentare ne smije davati, kako je kazala.
Za razliku od nje, bivša šefica zadarske podružnice nije se htjela javiti  na pozive ni upite mailom o tome je li se ona kandidirala, što je donekle i  razumljivo. Naime, Dragić je kao SDP-ov kadar 11. lipnja 2016. godine  smijenjena s ove dužnosti, i to bez ikakvog obrazloženja, odlukom tadašnje ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić, temeljem prijedloga tadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončara.
Bila je, naravno, riječ o političkoj smjeni nakon dolaska na vlast HDZ-a  koji je ubrzo "pomeo" SDP-ove kadrove te na sve važnije funkcije postavio svoje ljude. Kako je po ocjeni stranke dugogodišnja HDZ-ova predstojnica Područnog ureda HZZ-a u Zadru, Sandra Vukić, jako dobro vodila ustanovu, stranka ju je vratila na ovu dužnost.


Razgovori s kandidatima
S obzirom da je HZZ vodila dugo godina  i ima iskustva na mnogim dužnostima u ovoj ustanovi, malo je vjerojatno da će HDZ posegnuti za  nekim drugim članom za ovo mjesto te će Vukić i bez onog prefiksa  "v.d." zacijelo nastaviti svoj mandat.
Inače, kandididati za predstojnika ili predstojnicu moraju ispunjavati  sljedeće uvjete: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili  integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički  diplomski stručni studij društvenog ili humanističkog smjera, pet godina  radnog iskustva na poslovima za čije obavljanje je utvrđen uvjet u prethodnoj točki, aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu i poznavanje rada na osobnom računalu.
Saznajemo da je s kandidatima razgovor već obavljen, te se uskoro  očekuje odluka ministrice rada i mirovinskog sustava o novom predstojniku ili predstojnici zadarskog ureda Zavoda za zapošljavanje. Na natječaj su se, kako saznajemo, javili i neki kandidati koji ne pripadaju niti  jednoj stranci, no kako je riječ o fotelji koja se oduvijek daje stranačkim  kadrovima, teško da imaju ikakvih šansi.