Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

14. GASTRO BIOGRAD More zabave i gastronomskih delicija u srcu Jadrana

16.06.2019. 16:51
14. GASTRO BIOGRAD More zabave i gastronomskih delicija u srcu Jadrana


Već 14 godina Gastro Biograd je manifestacija koja objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave, a ove godine će se održavati čak pet dana, od 21. do 25. lipnja, na lokaciji biogradske rive i Ribarske luke, sve pod organizatorskom palicom Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Grada Biograda na Moru.
– S ovim jedinstvenim, veličanstvenim turističkim šušurom nastavljamo s izuzetno bogatim kulturno-zabavnim programom Biogradsko ljeto 2019., kazao je Marijan Stopfer, zamjenik gradonačelnika.
Gastro Biograd se vraća svojim korijenima, održat će se na biogradskoj rivi, od hotela Kornati do Ribarske luke.
– Sve one koji odluče ovaj produženi vikend provesti u Biogradu i u okruženju očekuje savršen spoj uživanja u hrani, domaćim autohtonim proizvodima i dobroj koncertnoj zabavi, uz nezaobilazne benefite mora i sunca, poručio je Stopfer.
Spektakularna manifestacija 14. Gastro Biograd započet će u petak, 21. lipnja, u 21 sat gdje će na dvije pozornice zabavljaju razne klape, a vrhunac večeri bit će koncert grupe TBF.
– Jedna od zanimljivijih lokacija ove manifestacije svakako je i Burger & beer corner na kojoj će ljubitelji slasnih burgera moći birati različite vrste istih, a koje će pripremati Rešetka by Đurina Hiža, inače dobitnici raznih nagrada i priznanja za svoje proizvode, dobro poznati među ljubiteljima bugera i dobre spize, rekla je Paula Rogić iz TZG Biograd na Moru.
Svoje burgere također će predstaviti i lokalne snage, dečki iz pivnice Uvik Kontra.
– Nakon dobrog burgera svakako se valja počastiti desertom pa ćete se zasigurno zaustaviti na simpatičnoj, retro prikolici gdje se pripremaju primamljive, malo drugačije palačinke. Puffy lil` pancakes dolaze iz Slovenije i sigurni smo da će osvojiti svakog posjetitelja 14. manifestacije Gastro Biograd, uvjerena je Rogić.
U subotu, 22. lipnja, za odličnu zabavu su zaduženi Gustafi, nedjelja je rezervirana za Magazin, a u ponedjeljak će nas zabavljati miljenici biogradske publike, dvojac Kuzma & Shaka Zulu.
– Svi koncerti održavaju se u Ribarskoj luci i potpuno su besplatni, naglasila je Rogić.
Ispred Gradske uprave na pozornici će se odvijati kulturno zabavni program na kojem će nastupati razne klape, KUD-ovi, gradske limene glazbe i mažoret ples, a kulinarski dio u Gastro kutku preuzet će gradovi prijatelji grada Biograda na Moru iz Hrvatske i Mađarske.
– Već tradicionalno, svoj obol manifestaciji dat će i Neretvanski lađari koji će pripremati brudet od jegulja te hotelska kuća Ilirija d.d koja će pripremati izvrstan rižot i Vrana d.d. koji će raditi fritaju od 1.000 jaja, obznanila je Rogić.
Veliki interes publike sigurno će izazvati i Drniški pršut za Guinnessa koji će u petak i subotu ispred Gradske uprave predstaviti Ante Reljanović.
– Tri dana, od subote 22. do ponedjeljka 24. lipnja, na lokaciji gradske šetnice svi posjetitelji imat će prigodu razgledati OPG sajam na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode, najavila je Rogić.