Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

LUKA MODRIĆ Nogometnu karijeru želim završiti u Real Madridu

16.06.2020. 08:49


Zadarski nogometni internacionalac zanimljiv je medijima diljem Starog kontinenta. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u ponedjeljak u intervjuu novinama »La Gazetta dello Sport« kako će igrati na visokoj razini još dvije godine, a onda pohađati tečaj za trenera.
– Siguran sam da na visokoj razini mogu igrati još dvije godine, nakon toga ćemo vidjeti. Volio bih završiti karijeru u Real Madridu, no to će također ovisiti o klubu. Naravno da ću pohađati tečaj za trenera – izjavio je Modrić.
Vezni igrač je s 34 godine najstariji u svlačionici Real Madrida, a ugovor mu istječe za godinu dana, 30.lipnja 2021.
– Osjećam se poput normalne osobe, koja voli skromnost i umjerenost. Uporan sam. Suigrači u Madridu me zovu »vinagre« (ocat) jer loše prihvaćam poraz na treningu – rekao je.


Više od nogometa
Poručio je kako će nastaviti igrati za Hrvatsku koju iduće ljeto očekuje Europsko prvenstvo.
– Za nas je reprezentacija više od nogometa. Kao igraču, i treneru, bila bi mi čast biti ondje – napomenuo je.
Mediji su prošle godine nagađali o njegovom mogućem odlasku u Milan kada je ondje direktor bio Zvonimir Boban, nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije, no Real Madrid i sam Boban govorili su da nema ničega u toj priči.
– Boban mi je bio idol kada sam bio dječak, bio sam kupio crveno-crni dres. Zamišljao sam se igračem Milana, no na kraju je moj put bio drugačiji. A kada dođeš u Real Madrid ne razmišljaš o odlasku u druge klubove. Da mi nije dobro išlo u Madridu, dobro bih razmotrio talijansku ligu. No, iskreno, meni je uvijek prioritet bio samo Real Madrid – rekao je Modrić.
Inače, španjolski nogometni velikan pobjedom 3:1 protiv Eibara krenuo je u nastavak La Lige koja je mirovala tri mjeseca zbog pandemije koronavirusa. »Kraljevski klub« je rutinski stigao do tri boda i tako nastavio lov za vodećom Barcelonom. Real je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Toni Kroos (4), Sergi Ramos (30) i Marcelo (37).
Kroos je pogodio već u četvrtoj minuti lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Kapetan Sergio Ramos je nakon pola sata igre povećao na 2:0 nakon nesebične asistencije Edena Hazarda, a priču je zaključio Marcelo sedam minuta kasnije. Gosti su u nastavku susreta tek malo ublažili poraz, a pogodak u 60. minuti zabio je Predro Bigas. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je za Real do 84. minute kada je umjesto njega u igru ušao Federico Valverde.


Remi dva Atletica
U prvoj utakmici nedjeljnog programa 28. kola Athletic Bilbao je na svom San Mamesu protiv Atletico Madrida odigrao 1:1.
Domaćini su poveli u 37. minuti lijepim golom Muniaina, da bi već u 39. napadač Atletico Madrida Diego Costa pogodio za konačnih 1:1. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste zbog ozljede koljena. Dan ranije Barcelona je sa 4:0 u gostima dobila Mallorcu. Ivan Rakitić je za Barcu igrao drugo poluvrijeme, dok je Ante Budimir kod domaćina igrao do 84. minute. U posljednjem susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva, prvog nakon tromjesečne pauze, Real Sociedad i Osasuna su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 29. minuti golom Adriana Lopeza iz kaznenog udarca, a izjednačio je Mikel Oyarzabal u 61. minuti.
Odigravši 1:1, Sociedad je propustio priliku približiti se trećeplasiranoj Sevilli na samo bod zaostatka. Sada ima tri boda minusa za Andalužanima, a u borbi za Ligu prvaka za vratom mu pušu Getafe i Atletico Madrid s bodom manje.Na ljestvici vodi Barcelona sa 61 bodom, Real Madrid je drugi s dva boda manje, a na trećem mjestu je Sevilla sa 50 bodova.
 




Zidane upisao 200-ti nastup na Realovoj klupi


MADRID – Francuski nogometni stručnjak Zinedine Zidane (47) je u susretu protiv Eibara koji je završio 3:1 upisao 200-ti nastup na klupi Real Madrida. Zidaneu je to bila 132. pobjeda na klupi španjolskog velikana, 42 susreta su završila bez pobjednika, dok je 26 puta poražen. Zidane je na Realovoj klupi osvojio 10 naslova, pri čemu tri uzastopne Lige prvaka (2016, 2017, 2018) i jedno prvenstvo. Osvojio je i dva klupska svjetska prvenstva, dva europska Superkupa, te dva španjolska Superkupa. Kroz povijest samo su dva trenera vodila Real na više utakmica – Vicente Del Bosque (246) i Miguel Muñoz (605).