Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Puntamika, Jadran, Punta Bajlo… čekaju kupače

16.06.2020. 09:13


Sredina lipnja označava vrijeme do kada su gradske plaže već uređene i spremne primiti prve kupače. Iako se mnogi počinju kupati i ranije, službeno otvaranje sezone ljetnih morskih radosti upravo počinje negdje sredinom lipnja, nekoliko dana prije kalendarskog početka ljeta.
I gradske komunalne službe imaju rokove upravo do ovog datuma za uređenje plaža. Ove godine lipanj je počeo neuobičajeno, što zbog epidemije koronavirusa, zbog koje nema turista, a koji su već trebali ispuniti ulice naših gradova i mjesta, a što zbog neuobičajeno hladnog i kišnog vremena, ali i niskih temperatura mora, koje je mnoge kupače obeshrabrilo.
Provjerili smo s gradskim komunalnim službama jesu li uspjele odraditi sve poslove te je li sve spremno za službeno otvaranje sezone kupanja.
– Na svim plažama dovršeni su dogovoreni radovi te su u tijeku završni radovi i šminkanje plaža. Postavljaju se tuševi, radimo priključke za vodu, pa je tako u subotu bila prokopana Domagojeva obala jer smo spajali vodu na tuš na novouređenoj plaži na Puntamici. Tamo ćemo još nadohraniti plažu jer je jako jugo odnijelo pijesak pa ćemo morati ponoviti nadohranu, ali sve u svemu spremni smo za ljeto, rekao je Robertino Dujela, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti pod čijom je ingerencijom i uređenje plaža.
Inače, Grad je ove godine uredio plažu na Puntamici te plažu Jadran na Marexu tako da će Zadrani, ali i pokoji gost koji dođe, moći uživati u novim plažama. Osim toga, uređena je i plaža na Punti Bajlo, te je uređen obalni pojas u Diklu sa sunčalištem tako da će oni koji uživaju u moru i suncu ovo ljeto doći na svoje.