Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stiglo sanitetsko vozilo za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan

16.06.2020. 13:58


Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić sa suradnicima bio je danas u našoj bolnici kako bi nam donirao sanitetsko vozilo koje njima više nije nužno potrebno, a nama je itekako potrebno jer smo do sada imali samo jedno. Naime, prosječno – mjesečno imamo i 20-ak potreba za prijevozom naših pacijenata zbog raznih pretraga u zadarsku Opću bolnicu. Vozilo je u odličnom stanju i jako smo zadovoljni – rekao je ravnatelj Psihijatrijske bolnice u Ugljanu na istoimenom otoku Mladen Mavar dodajući, kako su ravnatelj Erlić i njegovi suradnici obišli i zgrade koje su nedavno obnovljene u sklopu projekta energetske obnove.
Osim donacije vozila za sanitetski prijevoz iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, upriličena je i edukacija reanimacije koju su djelatnici Hitne medicinske službe, prezentirali kroz obuku osoblja Psihijatrijske bolnice Ugljan, zbog toga su danas u ugljansku bolnicu stigla dva T1 tima Hitne medicinske službe – dva liječnika, dvije medicinske sestre i dva vozača.
– Dugogodišnja suradnja institucija koja funkcionira u sinergiji i brizi za pacijente, nastavila se i ovom prigodom donacijom vozila i edukacijom zaposlenika. Cilj ove akcije je bio je osnažiti osoblje naše bolnice i povećati sigurnost pacijenata – zaključio je ravnatelj Mavar.