Tigrići hodali šest kilometara i zaradili medalje i pizzu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Glavni pokrovitelj treće po redu športsko-rekreativna dječje manifestacije pod nazivom »Tigrići« u osvajanju trim staze Tustica je kao i do sada Turistička zajednica Općine Sukošan, koja je osigurala točno 100 medalja i pizze za sve sudionike hodnje
Velimir BRKIĆ
Sudionici hodnje na cilju

Stotinjak stalnih i pridruženih članova Bože Bičića Športske igraonice Tigrić i njihovi roditelji uspješno su osvojili oko šest kilometara dugu atraktivnu trim stazu od osnovne škole do zaselka Makarska, koja ide preko Tustice iznad Sukošana uz pogled koji oduzima dah. S jedne strane pogled na more, Pašmanski kanal, otoke, Marinu Dalmacija i Sukošan, a s druge Ravni kotari.
- Hodnja trim stazom koja prolazi kroz nedirnutu prirodu, posljednju oazu makije na Mediteranu, u kojoj raste i planika, od škole iznad Dešenja, južnom stranom željezničke pruge, preko Tustice do LaBocce, protekla je uz pjesmu razdragane djece. Nitko od njih nije tražio pomoć roditelja da ih nosi na »kreke«, kazao je Božo Bičić dodajući kako će Tustica doživjeti pun sjaj kad sazru plodovi planike, magunje.

Medalje, pizza, sladoled

Glavni pokrovitelj treće po redu športsko-rekreativna dječje manifestacije pod nazivom »Tigrići« u osvajanju trim staze Tustica je kao i do sada Turistička zajednica Općine Sukošan, koja je osigurala točno 100 medalja i pizze za sve sudionike hodnje.
- Sponzorstvu se tradicionalno pridružio Sonik i nekoliko plemenitih Sukošanaca, rekao je Bičić kojem su pomagali njegovi pomoćnici, Ante Drobnak i Stipe Bičić te Dolores Pavić, kao i Dana i Luce Bičić.
Na zadovoljstvo 40-ak djece iz Športske igraonice Tigrić kojima su se pridružila vrtićka djeca, predškolci, prvaši i drugaši te tridesetak roditelja iz Sukošana, Debeljaka, Gorice i Sv. Petra na vrhu Tustice u okruženju makije održana je svečana dodjela medalja za djecu sudionike te za svih okrjepa pizzom »alla Bonaca«.
- Djeca na plaži u zaselku Makarska kod LaBooce besplatno degustirala sladoled, s vidnim zadovoljstvom će Bičić najavivši pritom skorašnje početak tradicionalne škole rolanja i plivanja za početnike te ljetna dječja rekreativno-športska događanja.

Jedinstvena trim staza na Jadranu

Riječ je o trim stazi dugoj preko 10 kilometara koju su TZO Sukošan u Hrvatske šume uredili do savršenstva.
- Zahvaljujući Općini Sukošan i lobiranju načelnika Ante Martinca Hrvatske šume su TZO Sukošan dozvolile da protupožarni put prethodnih godina uredimo i koristimo za trim stazu, koja će u konačnici iznositi oko 20 kilometara i više, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić, iz TZO Sukošan.
Trim-biciklistička staza u rekreacijske i turističke svrhe bit će kružna, od Jadranske magistrale i Krešanovih uz željezničku prugu, preko Tustice do Goleše, Vrljice, Debeljaka i Makarske pa do brda Vrčevo istočno od Debeljaka i iznad Glavice. Tek 1,5 kilometara po vrhu Tustice nedostaje do Sv. Petra.
- Treba upozoriti na teren od vrha Tustice do Goleše. Tu je nagib oko 30 posto, biciklisti i motoristi veliki oprez, upozorava Nikola Milošević, direktor TZO Sukošan, istaknuvši kako se za Tusticu rade nove drvene klupe i banci te obavijesne table o jedinstvenoj trim stazi na hrvatskoj strani Jadrana s tablama iz kultnog crtanog romana Alana Forda, likova Grupa TNT od Broja Jedan, Alana Forda, Boba Rocka, Sir Olivera, Grunfa, Šefa do Jeremije.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno