Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U 3. kolo prošli Pavić i Pecotić, Škugor ispao

16.06.2020. 08:00


Jučer je na teniskim terenima Športskog centra Višnjik startao HEP-ov pozivni turnir Hrvatskog teniskog saveza koji je zapravo kvalifikacijski turnir za Adria Tour 2020 predviđen ovog vikenda na Višnjiku. Zato je najveća intriga uz 35 tisuća eura nagradnog fonda koji će se to igrač naći u glavnom ždrijebu zadarskog Adria Toura, a za prestižna mjesta koja nude mečeve s Đokovićem, Zverevom, Čilićem, Ćorićem… u bitku su se od ranog jutra u ponedjeljak upustila čak 40-ica tenisača, pretežito iz Hrvatske uz nekolicinu pristiglih iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Španjolske. Do zaključenja današnjeg broja poznata su nam bila tek dva rezultata 1. kola. Luka Mirkut je sa 6:0, 6:2 svladao Stjepana Anišića, a Božo Barun je sa 6:2, 6:1 dobio Nina Krnetu. Veća uzbuđenja i poznatija teniska imena ponudili su mečevi 2. kola, a posebno je za izdvojiti nastup hrvatskih Davis Cup reprezentativaca. Mate Pavić kojem je forte igra parova prošao je nakon uzbudljiva dva seta sunarodnjaka Ivana Šabanova (7:6, 6:4). Takve sreće nije bio Franko Škugor kojeg je iz turnira izbacio 505. igrač na ATP ljestvici, Duje Ajduković sa 6:4, 6:4. Laganu šetnju je imao i reprezentativac Matija Pecotić svladavši Grgu Dujmovića sa 6:1, 6:1. Prolaz u 3. kolo pozivnog HTS-ov turnira izborio je i Srbin Peđa Krstin (244.-ATP) koji s 6:2, 6:1 pobijedio hrvatskog tenisača Alena Billa kao i Dino Žmak koji je u hrvatskom dvoboju s Marinom Jakićem izišao kao pobjednik (6:2, 6:4).
 


Thiem pobjednik Adria Toura u Beogradu


Pobjedom Austrijanca Dominica Thiema okončan je prvi iz serije humanitarnih turnira Adria Toura koji je održan u Beogradu, a sada tenisači sele u Zadar koji će 20. i 21. lipnja biti domaćin drugog turnira. Treći tenisač svijeta je u finalu beogradskog turnira pobijedio domaćeg tenisača Filipa Krajinovića sa 4:3, 2:4, 4:2. U Beogradu je nastupilo osam tenisača koji su bili podijeljeni u dvije skupine. U prvoj skupini je bio najbolji Filip Krajinović, Novak Đoković je bio drugi, Alexandar Zverev treći, a Viktor Troicki posljednji. U drugoj skupini najbolji je bio Dominic Thiem, ispred Nikole Milojevića, Grigora Dimitrova i Dušana Lajovića. (h)
 




Lopez očekuje značajno smanjenje novčanih nagrada


Tenisači moraju očekivati značajno smanjenje novčanih nagrada na teniskim turnirima kada se sezona nastavi«, izjavio je španjolski tenisač Feliciano Lopez.
Lopez, osvajač sedam ATP naslova i direktor turnira u Madridu, smatra da će novčani fondovi za nagrade sljedeće sezone biti dosta pogođene, prenosi BBC.
»Tvrtke i sponzori morat će otpuštati zaposlenike«, kazao je. »To se događa svugdje u svijetu i prva stvar koje se odriču su sponzorstva tako da će to masovno pogoditi i tenis«.
»Moramo shvatiti da tenis više neće biti isti, barem jednu, dvije ili tri godine. Ne znam kako dugo«, kazao je Lopez koji bi se u normalnim uvjetima pripremao za obranu naslova u Queen’s Clubu.
»Igrači moraju shvatiti da će biti značajnog smanjenja novčanih nagrada. Vidim scenarij gdje će turniri preživjeti samo sa značajnim smanjenjem novčanih nagrada i to ne samo ovu godinu, nego i sljedeće godine.« (h)