Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svi poručuju: Kup je naš!

16.06.2021. 07:27


Primorac deseti ili Hrvatski vitez drugi put. Odgovor ćemo doznati danas nakon završetka finala Županijskog nogometnog kupa u kojem će u Pridrazi od 18 sati igrati Biograjci i Posedarci. Prvi put nakon 2016. godine, kada su se u finalu u Novigradu susreli NOŠK i Primorac, završni dvoboj Kupa neće se odigrati na Stanovima već će se finalisti susresti na terenu na kojem je domaći Hajduk ove sezone upisao svih 15 pobjeda. Ipak, Hajduka nema u finalu (u četvrtfinalu ga je izbacio Primorac), a trećeligaši koji su stigli do završnog dvoboja su u odličnoj formi u drugom dijelu sezone. Tako su nastup u Trećoj HNL »vitezovi« završili na šestom, a igrači Primorca na desetom mjestu pa bi titula pobjednika Kupa u oba tabora bila poput šlaga na torti. Osim pobjedničkog pehara uspjeh u finalu donosi i nastup u pretkolu Hrvatskog kupa u kojem će nakon odustajanja od natjecanja NK Zadra naša županija ponovno imati (samo) jednog predstavnika.
– Nakon odlične sezone, u kojoj su nas mnogi otpisali i govorili da smo glavni favoriti za ispadanje, pokazali smo svima kvalitetu i karakter koji posjedujemo. Završili smo šesti, što je veliki uspjeh, posebno kada se zna da klub 20 godina nije igrao u Trećoj ligi. Naša je želja osvojiti Kup, ali znamo da to neće biti lagan posao. Čeka nas Primorac koji ima odličnu momčad, što su potvrdili i rezultati u završnici sezone. Pozivam naše vjerne navijače da nam i ovaj put budu 12. igrač, kao što su to bili i do sada te da zajedno ostvarimo još jedan povijesni rezultat. Neka navijači odrade svoje na tribinama, a mi ćemo na terenu dati maksimum kako bismo sezonu zaključili na najbolji mogući način – kaže Josip Jurjević, koji je za svoje igre ove sezone u dresu »plavih« zaslužio priznanje Viteško srce.
Iako u svojim vitrinama imaju već devet pokala pobjednika Kupa, u Biogradu ističu da neće biti poteškoća za smjestiti još jedan. Dakako, uspiju li ga osvojiti.
– Već duže vrijeme igramo jako dobro i vjerujemo u našu pobjedu u finalu. Momčad se psihološki dosta podigla, a nisu nas pokolebali ni neki lošiji rezultati. Imali smo igru i znali smo da će doći pobjede, što se i potvrdilo. Respektiramo Hrvatski vitez i njihovog trenera Josipa Butića. U odličnoj su formi, ali i mi imamo svojih aduta. Bude li dobar teren gledatelji će uživati u pravoj utakmici – ističe Krešimir Sunara, trener Primorca.
Prema najnovijoj odluci stožera Civilne zaštite na igralištu će službeno moći biti trećina od ukupnog kapaciteta… I još nešto, bude li nakon 90 minuta neriješen rezultat o pobjedniku će odlučivati jedanaesterci. Nema produžetaka.


Ove sezone omjer 1-1
Primorac i Hrvatski vitez u međusobnim utakmicama u Trećoj HNL jug bili su uspješni na domaćem terenu. Biograjci su slavili 4:0, dok je u »uzvratu« bilo 3:0 za Posedarce.