Jedinstveno mjesto zabave spajat će tematske i vodene atrakcije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Položen kamen temeljac za vodeni park u Fun parku Biograd
Prigodnom svečanošću kod Biograda na Moru položen je kamen temeljac u temelje aquaparka vrijednog 50 milijuna kuna. Najveći tematsko-zabavni park u Hrvatskoj s novim i nadasve atraktivnim vodenim parkom te postojećim Fun parkom Biograd zvat će se Dalmaland
Svjetska vodena atrakcije dogodine u Biogradu

Svečanim polaganjem kamena temeljca uz južnu stranu Fun parka Biograd, prvog tematskog zabavnog parka u Hrvatskoj vrijednog 115 milijuna kuna, započeli su radovi na izgradnji vodenog parka. Franjo Koletić, direktor Fun parka Biograd, i Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru, simbolično su položili kamen temeljac. Obred blagoslova je predvodio đakon Frane Šindija.

- Najveći tematsko-zabavni park u Hrvatskoj s novim i nadasve atraktivnim vodenim parkom te postojećim Fun Parkom Biograd zvat će se Dalmaland i bit će centar obiteljske zabave na Jadranu, rekao je Koletić.

Izvođač radova je Minigradnja Vodice, a rok radova 330 dana, do početka lipnja 2023.

- Ulaganje u iznosu od 50 milijuna kuna izvršit će se iz kreditnih sredstava Investicijskog kredita Erste banke. Projekt će osigurati dodatnih 30 radnih mjesta tako da će broj zaposlenih u Parku biti 100 zaposlenika, od toga 30 stalno zaposlenih, istaknuo je Koletić.

Vodene atrakcije na površini od 10.000 metara četvornih postavljat će svjetski poznata tvrtka Polin Wateparks koja je do sada konstruirala tobogane za preko 50 svjetskih vodenih parkova.

- Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto zabave koji spaja tematske i vodene atrakcije po uzoru na svjetske centre zabave, poručio je Koletić.

Bazeni, tobogani, vodeni spustovi pridružiti će se već poznatom Jurskom svijetu, Svemiru, Piratskom zaljevu i Divljem Zapadu u sadašnjem Fun parku Biograd i spojiti vožnje na atrakcijama, tematsku zabavu s kupanjem.

- Biograd na Moru i Hrvatska će s ovakvim jedinstvenim zabavnim svijetom biti uz bok samo nekoliko zemalja u Europi i svijetu, ponosno ističe Ivan Knez.

Pored navedenih na svečanom postavljanju kamena temeljca nazočili su Darko Eškinja Bure, prokurist Fun parka Biograd, Denis Ikić, predsjednik županijskog HGK-a, Ante Vukašina iz Zadarske županije, Nives Jeličić, direktorica TZ grada Biograda, Toni Perica, direktor izvođača radova Minigradnje, Danijel Nekić, član uprave Crvena luka d.d., i drugi.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno