Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bolnica bogatija za dvije ultrazvučne sonde

Autor: Ida Štulić

15.07.2008. 22:00
Bolnica bogatija za dvije ultrazvučne sonde

Foto: Vedran SITNICA



Općoj bolnici Zadar OMV Hrvatska d.o.o donirala je dvije ultrazvučne sonde. Vrijednost donacije iznosi 137.000 kuna. Samo sonda vrijedi 10.000 kuna, a vrijednost cijelog aparata od 500.000 do milijun kuna.
– Aparati su montirani odmah u petak čim su stigli u bolnicu, što pokazuje koliko su nam zaista bili potrebni, rekao je pomoćnik ravnatelja Dario Nakić.
Riječ je o dva ista aparata, ali za različite uporabe. Jedan se koristi na Odjelu gastroenterologije, a drugi na radiologiji te služe za ultrazvuk abdomena, vrata, štitnjače i krvnih žila te drugih organa.
Ovo je prva OMV-ova donacija zadarskoj Općoj bolnici, a OMV je model socijalnog sponzorstva osnovao 2004. godine. Do sada je njihovu pomoć dobilo 35.000 djece i mladih iz Indije i Pakistana gdje njihova organizacija Move & health financijski pomaže dječjim selima. OMV-ov amblem nosi i benzinski servis u Zadru, inače 56. u Hrvatskoj.
– Ovom donacijom bliži smo vama i lokalnoj zajednici. Nadamo se da će ove dvije sonde mnogima pomoći, izjavio je OMV-ov stručnjak za maloprodaju Decebald Sorin Tudor. Dario Nakić donatorima je za ovaj humanitaran potez uručio zahvalnicu.