Sin Radovana Dunatova kamenovao automobil talijanskih turista

Slika korisnika admin
tacuma
Talijane je razjarilo bacanje kamena na automobil

Šime Dunatov, sin gradskog poglavara za kulturu, šport i predškolski odgoj Radovana Dunatova, mladić je koji je u noći s ponedjeljka na utorak kamenovao automobil talijanskih državljana. Dunatov je kamenom oštetio njihov automobil „Cheverlot Tacuma“ parkiran na Liburnskoj obali, nakon čega su trojica Talijana, dvojica od 19 te jedan od 20 godina, krenula za njime te mu na Obali kneza Branimira zadali više udaraca nogama i rukama. Dunatov je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Zadar.

Talijani su privedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu za tešku tjelesnu ozljedu, a kaznena prijava biti će podnesena i protiv Dunatova zbog osnovne sumnje da je počinio kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Iako se ne zna pozadina cijelog slučaja, odnosno motiv koji je Dunatova mlađeg potaknuo na kamenovanje, navedimo kako je Radovan Dunatov nedavno prozvan zbog neotvaranja talijanskog dječjeg vrtića u Zadru. List “Il Dalmata”, glasilo kojega u Trstu izdaju talijanski esuli, u lipnju je u tekstu na naslovnici optužio zadarsku gradsku vlast tvrdeći da se u Zadru godinama opstruira otvaranje dječjeg vrtića koji bi radio na talijanskom jeziku. Ipak, teško je vjerovati da bi nesnošljivost bila jedini razlog ovog incidenta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mercenary
Šime Dunatov, sin gradskog poglavara za KULTURU, šport i predškolski ODGOJ Radovana Dunatova... Koje li ironije...
Slika korisnika Old_Dalmatian
heh, heh, pogledajte intervju s njegovim ocem http://www.zadarskilist.hr/index.php?akcija=clanak&articleID=153 valjda je i malog sufinancirao za bacanje kamena s ramena. Mislim kako je upravo nesnošljivot jedini razlog ovog incidenta.
Slika korisnika cvrkula
Kakav otac - takav sin o djedu Šimi nećemo ni trošit riječi .....