Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nemam straha i ne osvrćem se na ono što je prošlo

Autor: Šime Ćurko

15.07.2009. 22:00
Nemam straha i ne osvrćem se na ono što je prošlo

Foto: Vedran SITNICA



Iskustvo koje sam lani prošao u nastavku karijere može mi samo pomoći. Vjerujem da se to vidjelo i na pripremnim utakmicama ovog ljeta, nakon kojih je trener Dalibor Zebić bio zadovoljan sa mnom – kaže Ježina
Antonija Ježinu očekuje novi početak na Stanovima. Lani je krenuo u prvoj momčadi, ali od početka je sve išlo kako ni Ježina ni njegovi suigrači nisu željeli. Zadar je gubio utakmice, a Ježina je ispao izravnim krivcem za nekoliko golova.
– U prvom kolu protiv Hajduka na Poljudu sam dobro branio sve do pred kraj utakmice, kada mi je Senijad Ibričić zabio gol koji nisam smio primiti. Od tog trenutka sve je bilo naopako, psihološki sam pao, počeo sam primati golove koji mi se nisu smjeli dogoditi i na kraju sam nakon devet kola završio na klupi – iskreno će Ježina koji je kratko priliku dobio i na kraju sezone kada je Andrija Vuković povučen na klupu.
– Tada je već bilo sve gotovo. Zadar je osigurao ostanak i bile su to utakmice u kojim nije bilo nikakvog rezultatskog opterećenja, tako da je teško opisivati pojedinčani učinak bilo kojeg igrača. Jedno je kad se borite za svaki bod, a drugo kada ste bezbrižni, jer znate da na ljestvici ne možete ni naprijed ni natrag.
Zebić zadovoljan
S obzirom na lanjski Ježinin učinak, u javnosti postoji dvojba kako će mladi zadarski vratar reagirati u novoj sezoni.
– Jasno mi je da su nakon nekih pogrešaka navijači malo razočarani, ali svi se učimo nekim stvarima. U prvu momčad sam došao iz juniora i trebalo mi je vremena za posložiti neke stvari. No, iskustvo koje sam lani prošao u nastavku karijere može mi samo pomoći. Vjerujem da se to vidjelo i na pripremnim utakmicama ovog ljeta nakon kojih je trener Dalibor Zebić bio zadovoljan sa mnom.
Kakav je dojam o Zadru pred novu sezonu?
– Dobar, zapravo odličan. Konačno smo odigrali nekoliko dobrih prijateljskih utakmica i nadam se da će to značiti i puno bolji početak sezone. Navikavamo se na igru bez libera tako da moram biti jako oprezan na lopte koje preskoče naš zadnji red. Djelomično sam prezueo ulogu koju je nekad imao libero. Bez obzira u kojoj formaciji igrali, svaki igrač mora biti maksimalno u utakmici svih 90 minuta. Samo se tako možemo nadati pravim rezultatima.
Dobra sezona
Ima li straha pred novom sezonom?
– Nemam straha, a pogreške se mogu dogoditi svakome. I napadaču koji ne zabije kada treba zabiti i obrambenom igraču i meni kao vrataru. Ono što je bilo do mene na ovim pripremama, a to je da budem pravi na svakom treningu i svakoj utakmici koju sam obranio, odradio sam maksimalno. Što će biti dalje vidjet ćemo. Najvažnije mi je da osjećam sigurnost i da sam spreman stati na gol. Ne osvrćem se više na ono što je iza mene, jer sam sve to shvatio kao moje vratarsko sazrijevanje.
Ježini su mnogo pomagali pozivi u mladu reprezentaciju koju vodi Dražen Ladić.
– U reprezentaciji se na golu uglavnom mijenjam s Ivanom Kelavom, vratarom Dinama. Reprezentacija je svakom igraču posebno zadovoljstvo. Tako sam i ja kroz reprezentaciju doživio mnogo lijepih iskustva.
Na Stanovima “broje sitno” do dolaska Cibalije. Prije toga Ježinu i društvo sutra očekuje utakmica s trećeligašem Jadranom iz Kaštel Sućurca.
– Svi znamo koliko nam je potrebna pobjeda protiv Cibalije. Prije dvije godine odlično smo počeli sezonu, lani je bilo sve suprotno. Ako je po tradiciji, znači da nas ponovno očekuje dobra sezona. Makar se tome nadam.
 


Vuković i dalje bez kluba


Andrija Vuković, koji je lani najveći dio sezone bio prvi vratar, odlazak iz Zadra najavio je i prije završetka sezone. No, Vuković je i dalje bez kluba, a njegovi papiri još su u ladicima u Zadrovim klupskim prostorijima.
– Iz Zadra definitvno odlazim, pitanje je samo hoće li to biti Turska, Rusija ili Hajduk. Ako Vjekoslav Tomić ode iz Hajduka realno je da ću na Poljud. Zapravo, potpisat ću ugovor tamo gdje mi se najprije otvori. Što god bilo, povratak u Zadar nije moguć, ja sam svoje na Stanovima odigrao – kaže Vuković. Vrati li se u matični Hajduk Vuković će nakon samo godinu dana s Danijelom Subašićem ponovno biti vratarski tandem. Prije dvije godine Vuković je sa Zadrom potpisao četverogodišnji ugovor, a lani je bio ponajbolji član momčadi iz Stadionske 2.




 


Rogić: Neka brane kao na pripremama


Tomislav Rogić svake sezone promjeni vratarsku postavu na treninzima. Na priprema tako Rogić osim s Ježinom radi s Tomislavom Gluićem, nekadašnjim članom mlađih selekcija Zadra, koji je lani imao odličnu sezonu u trećeligašu Velebitu te Ivanom Perinićem, mladićem koji će sljedeće sezone braniti za juniore.
– S vratarima sam odradio sve što sam planirao i bez obzira tko će od njih biti na golu, imam smo jednu želju. To je da svi brane onako kako su branili na pripremnim utakmicama, a to znači da problema neće biti – poručio je Rogić.