Erlić: Slijedi pad zanimanja za nogomet

Slika korisnika admin
Autor: 
nk zadar_nk lokomotiva_zelimir terkes_ivan kelava_denis cerovec
Filip BRALA
BIT ĆE BORBE ZA SVAKI BOD - Želimir Terkeš i Denis Cerovec (Lokomotiva)

Nije bilo neočekivano, ali nikome na Stanovima nije dobro sjelo. Odluka Skupštine HNS-a o promjeni sustava natjecanja u Prvoj HNL očekivano nije naišla na dobar prijem u redovima zadarskog prvoligaša.

- Nisam upoznat s detaljima koji su pratili rad Skupštine, ali ono što znamo je to da nismo čuli nijedan valjani argument koji bi nam pomogao razumjeti novonastalu situaciju, odnosno odluku o smanjenju broja klubova u Prvoj ligi. Mislim da se pri glasovanju vodilo više računa o interesu pojedinaca i nekih klubova nego o stvarnim potrebama hrvatskog klupskog nogometa - smatra Novica Erlić, direktor Zadra, koji u ovakvoj odluci vidi dvostruku štetu.

- Dio klubova, a to je praktički pola lige u dvije godine, preselit će u Drugu ligu, što će značiti odlazak ionako malobrojnih sponzora. Osim toga interes lokalne zajednice za gradnju sportskih objekata, koji nogometu nedostaju u cijeloj Hrvatskoj, sada će naglo pasti. Ne znam koji će to grad, da ne govorim općina, ići u izgradnju stadiona dok momčad iz tog mjesta igra u Drugoj ligi. S druge strane, nanesena je velika šteta mladim igračima, posebno onima kojima je potrebno određeno vrijeme prilagodbe u seniorskom rangu. Nisu svi mladi igrači odmah spremni za odlazak u jače europske sredine. Za njih je Prva HNL za 16 klubova bila idealna.

Erlić je potom malo zavirio i u budućnost.

- Razočaran sam ovakvom odlukom od koje jedina korist može biti u tome što ćemo imati jaču Drugu ligu. No, Druga liga nije Prva liga, a to dobro znaju sponzori i navijači koje se teško moglo privući i u Prvu HNL. Možemo očekivati značajan opći pad zanimanja za nogomet, posebno u onim sredinama koje će ovakvom odlukom ostati bez prvoligaša. Sve mi se čini da je donesena odluka koja će hrvatski nogomet vratiti godine, pa i desetljeća unatrag.

Ipak, u nizu negativnih komentara Erlić je u svemu vidio i nešto dobro za Zadar.

- Mi svakako računamo da će za Zadar uvijek biti mjesta u Prvoj HNL, bez obzira koliko klubova u njoj igralo.

 

Zebić: Partijska škola

Dalibor Zebić, trener Zadra, sada još više ustraje u svom stavu da mu "trebaju još dva igrača". Konkretno, lijevi bočni i jedan vezni igrač.

- Nekad se u partiji glasovalo kako se prekjučer glasovalo na Skupštini, a to znači da se ruke dižu po direktivi. Sad smo u situaciji da će se svi koji se ne budu borili za vrh ljestvice boriti za ostanak u ligi. Ako će pet momčadi ispasti to znači da će ih najmanje još toliko biti izravno ugroženo. Kad je riječ o prvoj momčadi moramo pojačati konkurenciju, a to smo znali i prije ovakve odluke Skupštine HNS-a - naglasio je Zebić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno