Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maloj Ravi treća titula

Autor: Dario Korenov

15.07.2010. 22:00
Maloj Ravi treća titula

Foto: Adam VIDAS



Tradicionalni malonogometni turnir “Pojonsko srce” devetu godinu za redom podsjetio je što znači ljubav prema sportu koja je na jednom mjestu okupila mladost otoka Ugljana i Pašmana. Natjecanje je ove godine okupilo 16 momčadi u kojima su većinu predstavljale otočne, s tim da nije izostalo ni prisutstvo gostujućih momčadi, što je podiglo draž natjecateljskog i prijateljskog duha među poznatim mladim i starijim nogometašima. Momčadi su svrstane u četiri skupine iz kojih su dvije najbolje momčadi izborile četvrtfinale. Pored favorita za završnicu poput domaćina, Male Rave, pravo je iznenađenje kako su natjecanje već u četvrtfinalu napustile momčadi Dišpeta, zatim Frestija, potom Time-auta, seniora NŠK Sv. Mihovila, kao i Ugljana, jedne od najuspješnijih momčadi na brojnim ljetnim turnirima oba otoka. Znatno oslabljena momčad Kali još jednom se pokazala kao pozitivno iznenađenje stigavši u završnicu, što se može reći za pomlađenu momčad Mornara predvođenu iskusnim Ivanom Kapovićem. Svakog natjecateljskog dana mladež mjesta Poljana, ujedno organizator natjecanja, u program je znala uvrstiti iznenađenje počevši od dobre glazbe, raznolike ponude hrane s roštilja i naravno pića za sve uzraste. Vrhunska događanja u pauzi između utakmice za treće mjesto i ono finala popraćen je vatrometom na suprotnoj strani rive u čijem se središtu aktiviralo zapaljenje velikog srca koje simbolizira malonogometnu potrebu pod imenom “Pojonsko srce”. Uz sva ta događanja najmlađi su dobili brojne suvenire s imenom turnira.
Finale
POLJANA2
MALA RAVA4
POLJANA – Igrališe Sv. Petar-Babac. Gledatelja: 450. Suci: Neven Ražov i Šime Zrilić (oba Škabrnja).
POLJANA: Telac, Pavin, Jurlina (1), Kurtin, Š. Ivanov, S. Ivanov (1), Šarin. Voditelj: Stipe Pavin.
MALA RAVA CB MANGO: Korenov, Šimičić (1), Skroče (1), Fantov, Bučić (1), Marić (1), Dundov, Šarlija. Voditelj: Vlado Gambiraža.
U finalu su se našle momčadi Poljane i Male Rave CB Mango, koju su do sada dvaput osvajale pobjednički pehar. Već u početku susreta Šime Fantov propušta priliku kojoj se odlično suprotstavlja vratar Marko Telac da bi Pavinovu šansu na isti način spriječio pribrani Alen Šarlija. Ozbiljnije prilike sve do 14. minute nisu stvorile obje momčadi da bi u istoj minuti vratar domaće momčadi ležernije izbio loput koje se dokopao Marin Šimičić grunuvši je u mrežu – 0:1. U 19. minuti Mala Rave preko Skroče koji korisiti dodavanje Fantova, vara vratara i pogađa mrežu. Poljanci golom Slavka Ivanova, poznatom ljevicom smanjuju na 1:2. U 23. minuti Ravljani podižu 1:3 nakon snažnog udarca Maria Marića, lopta se kroz šumu nogu zabila u mrežu. Igrala se 26. minuta kada Poljani vraća nadu Jure Jurlina. Do kraja u minimalnoj prednosti Ravljana bilo je više nego napeto. Istaknule su se pritom oba vratara. Poljanci su od vratara napravili igrača više što je u završnici gostima dalo priliku da Šarlija visokom loptom pronađe iskusnog Edija Bučića koji skokom iznad ruku Stipe Pavina podiže loptu u mrežu za zasluženu pobjedu u finalu.
Za treće mjesto
MORNAR1 (0)
KALI4 (2)
POLJANA – Igralište Sv. Petar-Babac. Gledatelja: 450. Suci: Neven Ražov i Šime Žilić (Škabrnja).
MORNAR: Džaja, I. Kapović, Tudorović, Jureško, Genda, Cupać, Tolja, Medić. Voditelj: Ivan Kapović
KALI: Kolega, Kapović (2), M. Kolega, J. Kolega (1), D. Vitlov (1), Zelenčić, D. Kolega, Vitlov. Voditelj: Denis Vitlov.
Prvi dio susreta pripao je Kaljanima. Vodstvo je osigurao vižljasti Jakov Kolega probivši desni pogodivši lijeve rašlje nemoćnog Džaje. 13. minuta pripala je iskusnom Denisu Vitlovu koji pas igru Marina Kolege koristi i skreće loptu u nezaštićeni dio mreže. Drugi dio obilježava dvostruki strijelac Josip Kapović pogodcima iz daljine zbog pokušaja Neviđanaca da igračem više postignu ravnopravnost u igri, no tek uspijevaju pogotkom Ivana Kapovića ujedno počasnim pogotkom tek smanjiti rezultat.
 


Izjave


Marin Šimičić, najbolji igrač:
– Potvrdili smo primat nad domaćinom i ostalim dosadašnjim pobjednicima ovog vrlo atraktivnog turnira. Utakmice su bile vrlo neizvjesne što je brojnoj publici i dobroj organizaciji bio poseban dar uz želju za ponovnim susretom idućeg ljeta.
Slavko Ivanov, najbolji strijelac:
– Čestitamo našim sportskim prijateljima na zasluženoj pobjedi. Kao organizatori na čelu sa Stipom Pavinom htjeli smo svima omogućiti tjedno druženje praćeno sportskim natjecanjem otočana i njihovih gostiju.
Josip Kolega, najbolji vratar:
– I ove smo godine dobili priliku i ostvarili neočekivani uspjeh s desetkovanom momčadi. Moje obrane su barem malo pomogle da naša izuzetno mlada i perspektivna momčad stvara generaciju za naredne turnire.