Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nikolina Tokić traži normu za EP

Autor: Šime Ćurko

15.07.2010. 22:00
Nikolina Tokić traži normu za EP


Arno će na PH predstavljati Roko Čirjak, Josip Karuc, Dora Smolić te Nikolina Tokić, a za Zadar će skakati Šime Perić, Marcela Marić i Maro Marić
Danas u Zagrebu počinje seniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu na kojem će nastupiti i sedam članova dvaju zadarskih klubova. Četiri natjecatelja na PH šalje Arno, a tri Zadar. Arno će predstavljati Roko Čirjak, Josip Karuc, Dora Smolić te Nikolina Tokić, a za Zadar će skakati Šime Perić, Marcela Marić i Maro Marić (2000. godište). Marcela Marić do utorka je bila u Helsinkiju gdje je nastupila na Europskom juniorskom prvenstvu. Najbolji Marcelin rezultat u Finskoj bilo je sedmo mjesto na tornju.
– Ukupno gledajući zadovoljni smo Marcelinim nastupom na Europskom prvenstvu. Na tornju je bila blizu medalje, a više smo očekivali od daske 3 m. Marcela trenutačno nije u onoj formi u kojoj je bila prošle zime, što se osjetilo na njenim nastupima u Helsinkiju. Zato je važno da je prvi put odradila jedno ovakvo natjecanje, a s obzirom da je bila najmlađa djevojka u svojoj kategoriji, očekujemo da će joj iskustvo s EP-a dobro doći za sljedeće nastupe – naglasio je Marko Sutlović, trener Zadra i hrvatske juniorske reprezentacije. Marcelu nakon PH očekuje Mediteranski kup u Beogradu te u kolovozu Europsko seniorsko prvenstvo u Budimpešti gdje će nastupiti i Šime Perić. Zadarski dvojac u Budimpešti očekuje nastup na dasci 1 i 3 m.
Kada je riječ o Arnu, njihov trener Arno Longin nada se da bi na PH Nikolina Tokić mogla ispuniti normu za EP na dasci 1 m. Tokić će na PH nastupiti u svim disciplinama, baš kao i Čirjak i Karuc, dok će Smolić skakati samo sinkro skokove u paru s Tokić.
– Nikolina Tokić trenutačno nije u najboljoj formi tako da nismo sigurni koliko od nje možemo očekivati – kaže Longin.
 


Zadrani brane sedam zlata


Šime Perić na PH brani maksimalna četiri zlata koja je osvojio prošle godine. Aktualna dvostruka prvakinja Hrvatske je Nikolina Tokić (1 m, 3 m), a Marcela Marić lani je bila najbolja u Hrvatskoj na tornju. Jedina kategorija u kojoj lani zlato nisu osvojili zadarski predstavnici bili su sinkro skokovi za žene.