Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Protiv Srbije se nadamo punoj dvorani

Autor: Roman Morović

15.07.2010. 22:00
Protiv Srbije se nadamo punoj dvorani

Foto: Filip BRALA



Priželjkivali smo da nam u četvrtfinalu dođe Srbija. To je dobro i mislim da će biti prava utakmica. I puna dvorana, naravno – zaključio je Božidar Longin
Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija sinoć je stigla u Zadar i u dvorani Krešimira Ćosića odradila prvi trening, uoči večerašnjeg (21,15) velikog četvrtfinalnog ogleda sa Srbijom. U toj utakmici izbornik Boris Kurtović neće moći računati na ozlijeđenog Šimu Olivarija, dok je nastup Tonija Prostrana još uvijek pod znakom upitnika, no ono na što će sigurno moći računati jest podrška s tribina Krešinog doma. Iako te informacije možete pronaći na više mjesta, nije zgorega ponoviti. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti od 13,30 na blagajni na Višnjiku, a četvrtfinalni program počinje u 14,30, utakmicom Grčke i Rusije.
Dobro odrađen posao
– Prvenstvo se zahuktalo. Vrlo dobro smo organizacijski odradili Crikvenicu i Makarsku. Sve je bilo kako treba, od smještaja do igre, suđenja i svega ostaloga. Sada je pred nama velika utakmica, velika i u sigurnosnom i u organizacijskom dijelu – kazao je na sinoćnjoj konferenciji za novinare Božidar Longin, predsjednik organizacijskog odbora Europskog prvenstva.
Izbornik reprezentacije Boris Kurtović također je zadovoljan dosadašnjim dijelom prvenstva. Hrvatska je, unatoč ozljedi svog ponajboljeg igrača Tonija Prostrana, ubilježila pet pobjeda i jedan poraz (Španjolska), te je s druge pozicije ušla u četvrtfinale.
– Možemo biti zadovoljni dosad odrađenim poslom, iz razloga što smo ostvarili dobar rezultat, unatoč problemima koji su se pojavili. Tu mislim prije svega na ozljedu Tonija Prostrana, koji je bio naš igrač s najvećom minutažom i momčad je naučila igrati s njim. U početku je to bio problem, međutim, izuzetno mi je drago da su momci koji su ga zamijenili to odradili stvarno odlično. Igramo na drugačiji način, ali mislim da smo na dobrom putu. Najvažnije mi je da smo digli nivo igre, u prvom redu u obrani. Očekuje nas najatraktivniji protivnik, međutim, mi smo koncentrirani na sebe – rekao je Kurtović.
Bez Olivarija
Kakve su mogućnosti da na terenu vidimo i Prostrana?
– Toni je počeo lagano raditi, večeras (sinoć) će biti na treningu. Najvažnije je da krene pa ćemo vidjeti kako će se on osjećati. Sada smo imali i tu nesreću da nam se ozlijedio i Šime, koji je bio naš prvi obrambeni igrač, a davao je i značajan napadački obol. Sigurno će nam nedostajati, ali što je tu je, dat ćemo sve od sebe da pokušamo nadoknaditi njegov izostanak.
Šime Olivari, član je udarne petorke ove reprezentacije i njegovim će suigračima sigurno biti mnogo teže u ovoj novonastaloj situaciji.
– Što se tiče utakmica u Makarskoj, mislim da smo napravili stvarno dobar rezultat. Srbi su jako nezgodan protivnik. Nastojat ćemo odigrati dobru utakmicu i nadam se da će na kraju sve biti dobro – kazao je Olivari, te se ukratko osvrnuo i na ozljedu.
– Nažalost, dogodila mi se ruptura mišića. Nadam se da će sve biti dobro. Ako Bog da, valjda će zacijeliti i možda budem spreman pomoći momčadi, ali teško.
Priželjkivali Srbiju
Što reći o reprezentaciji Srbije? Srbi tradicionalno imaju jake mlade selekcije, a čini se da im je ovo jedna od slabijih u posljednje vrijeme. Svega šest igrača daje značajniji doprinos, no to nipošto nije razlog da bi ih se podcijenilo.
– Poznajem srpske igrače. Dobri su, neki od njih su igrali NLB ligu. Imaju talent i sigurno su jako nezgodan protivnik. Ali tu smo, igramo kući i moramo gledati sebe. Nadam se da ćemo u Zadru, gradu košarke, imati veliku podršku. Iskoristio bi ovu priliku da pozovem Zadrane da dođu u što većem broju i da nas podrže. Mislim da je ova generacija to zaslužila – kazao je izbornik Kurtović.
Na kraju, još je nešto dodao Božidar Longin.
– Priželjkivali smo da nam u četvrtfinalu dođe Srbija. To je dobro i mislim da će biti prava utakmica. I puna dvorana, naravno – zaključio je Longin.