Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadranima derbi začelja

Autor: Andrija Prović

15.07.2010. 22:00
Zadranima derbi začelja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Vaterpolisti Zadra 1952 preksinoć su upisali svoju drugu ovosezonsku pobjedu. S pet golova razlike (7:12), izabranici Gorana Jovančevića savladali su Zagreb u unaprijed odigranoj utakmici 18. kola Prve B vaterpolske lige.
Bazen na Savi od uvodnih je minuta svjedočio odlučnijem gostujućem sastavu koji pogocima Ančića, Čurkovića, Jadrešića i Stipića dolazi do 2:4 na isteku prvog razdoblja. Dobro izdanje igrača u plavim kapicama nastavilo se i u sljedećih osam minuta kada povećavaju prednost na plus četiri (3:7).
– Crna rupa se otvorila u trećoj četvrtini u kojoj smo propustili nekoliko kontri i peterac. Zagreb je to znao iskoristiti te se vratio u utakmicu i u zadnju četvrtinu se ušlo sa samo jednim pogotkom razlike. Ipak, završnicu smo napokon odigrali kako znamo i možemo te na kraju zasluženo slavili – rekao je Goran Jovančević, trener Zadra 1952.
Posljednju ovosezonsku utakmicu, onu pretposljednjeg, 17. kola, Zadrani će odigrati u subotu kada putuju u Opatiju.
– Opatija je apsolutni favorit, no probat ćemo utakmicu napraviti zanimljivom, odnosno pružiti što bolji otpor. U ovom trenutku oni su za nas prekrupan zalogaj. Odlazimo rasterećeni i bez imperativa te već s mislima prema novoj sezoni – podvukao je Jovančević.
 


ZAGREB – ZADAR 1952 7:12


(2:4, 1:3, 3:0, 1:5)
ZAGREB: Fabris, Šolić 1, Tomić, Mrvinčić 3, Kormanić 1, Pavliško, Maršić, Marasović, Vaniš, Vlašić 1, Megjery 1, Bračun. Trener: Duško Baždar.
ZADAR 1952: Klarica, Jurlina, Čurković 2, Raić 1, Jadrešić 2, Stipić 2, Plantak 1, I. Šarić 2, M. Šarić, Šunjo, Lakoš, Ančić 2. Trener: Goran Jovančević.