Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Djeca i kulturna baština

15.07.2011. 22:00
Djeca i kulturna baština


Mi odrasli i djeca zajedničkim radom smo pokazali kako je uspjeh u radu moguć ako djelujemo usklađeno i ako imamo zajednički cilj sačuvati našu kulturnu baštinu od zaborava, istaknule su voditeljice


Dogradonačelnik Mirko Erstić u izložbenom  prostoru kule Zavičajnog muzeja Benkovac otvorio je zanimljivu i originalnu, povijesnu, kulturnu i turističku izložbu  najmlađih umjetnika s područja grada Benkovca, izložbu  djece Dječjeg vrtića Bubamara Benkovac, odgojne skupine  “Mravi” kroz projekt “Kulturan baština – stari zanati”.
Ovom prilikom dogradonačelnik je zahvalio Dječjem vrtiću  Bubamara Benkovac, a posebno najmlađim autorima. Riječima zahvale i podrške pridružila se i ravnateljica Marija  Mikulić.
Voditeljice projekta istaknule su da je projekt “Kulturna  baština” nastao na temelju dječje znatiželje i naše želje da djeci  približimo važnost očuvanja kulturne baštine. U suradnji s  roditeljima i vanjskim suradnicima kroz roditeljske sastanke,  radionice djeca upoznaju narodne običaje i stare zanate kraja  u kojem žive.
– Mi odrasli i djeca zajedničkim radom smo pokazali da je  uspjeh u radu moguć ako djelujemo usklađeno i ako imamo  zajednički cilj sačuvati našu kulturnu baštinu od zaborava,  kazale su voditeljice, zahvalivši roditeljima koji su se rado  uključili u projekt, vanjskim suradnicima, članovima KUD-a  “Branimir” Benkovac, KUD-a “Vinac” iz Stankovaca, djelatnicima Nacionalnog parka Vransko jezero, obiteljskom  gospodarstvu u vlasništvu Tomislava Bulića, Ani Grgas, Gradskoj knjižnici Benkovac i Zavičajnom muzeju na suradnji i  građi za projekt.
 U glazbenom djelu programa nastupili su članovi KUD-a  “Branimir” Benkovac na pianinu i harmonici Antonio Kulaš i  folklorna sekcija izvedbom narodnih pjesama i plesova.