Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Marko Popović nakon tri godine napustio Unics

15.07.2011. 22:00
Marko Popović nakon tri  godine napustio Unics


Marko Popović karijeru neće nastaviti u Unicsu. Nakon tri sezone provedene u Kazanu, hrvatski reprezentativac odlučio je da neće produžiti ugovor s klubom iza kojega je najbolja sezona u povijesti. Unics se, naime, prvi put plasirao u Euroligu i to osvojivši Eurokup, baš na krilima zadarskog košarkaša, koji je proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira. Iako je na stolu imao ponuđen novi ugovor od strane ruske momčadi, Popović ga nije prihvatio te će karijeru nastaviti u nekoj drugoj, sasvim sigurno euroligaškoj sredini. U nedavnom razgovoru za naš list po tom je pitanju kazao.
– Unics je u prednosti pred drugima, osim ako nije riječ o vrhunskom klubu iz Final foura Eurolige. Jedan od njih je pokazao interes, a ako bi se to otvorilo, to bi mi bilo ispunjenje svih snova. Ako to prođe, više od toga u Europi ne može.
U međuvremenu, Popović je dobio još jedno priznanje i to ono za najboljeg hrvatskog košarkaša prošle sezone u izboru novinara i čitatelja portala kosarka.hr.
– Svaka nagrada je veliko priznanje, a ova mi osobno mnogo znači. Danas na internetu možeš pogledati sve što želiš, ali puno znači kad ti netko prenese događanja u tvojoj državi. Puno mi znače i portal košarka i ova nagrada – kazao je prilikom dodjele priznanja.
O odlasku iz Unicsa, koji će mu bez dvojbe ostati u lijepom sjećanju, Popović kaže:
– Želim im svu sreću sljedeće sezone i mislim da imaju dovoljno kvalitete za Top 16 Eurolige. Uvjetovali su da ne igram za reprezentaciju kako bih došao spreman u klub.
To mu, naravno, nije palo na kraj pameti, budući da mu je medalja u dresu Hrvatske jedan od neispunjenih snova.
– Ići ću negdje drugdje, vjerojatno na zapad. Htio bih se vratiti u Španjolsku, ali ne bi htio govoriti o imenima klubova da ne ureknem. Uostalom, i nemam još ugovor na stolu. Na ovu nagradu za najboljeg košarkaša, dodatna nagrada bio bi potpis s euroligašem. Htio bi to riješiti što prije da se mogu posvetiti reprezentaciji – zaključio je 29-godišnji Zadranin u razgovoru za kosarka.hr.


Klubovi Marka Popovića


           1998.-00.          Zadar
            2000./01.          Southern Idaho
            2001.-03.          Zadar
            2003./04.          Valencia
            2004./05.          Cibona
            2005./06.          Efes Pilsen
            2006.-08.          Žalgiris
            2008.-11.          Unics
            2011./12.          ?




Spahija, Mandir, Šarić


U petom izboru za najbolje košarkaše sezone, pored Marka  Popovića, nagrade su dobili i Neven Spahija, kao najbolji trener, Sandra  Mandir, najbolja košarkašica te Dario Šarić, najbolji mladi košarkaš.  Spahija je s Fenerbahčeom osvojio kup i prvenstvo Turske.
– I ranije sam govorio da ne postoji ništa bitnije od nagrade za trenera  godine. Svaka nagrada je poticaj da radite još bolje i još predanije –  rekao je ovom prigodom.
Sandra Mandir predvodila je hrvatsku žensku reprezentaciju do  povijesnog uspjeha, 5. mjesta na Europskom prvenstvu u Poljskoj i  plasmana u kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu sljedeće  godine. Izabrana je i u najbolju petorku natjecanja.
Dario Šarić je osvojio zlatne medalje i titule najkorisnijeg igrača na  Europskom kadetskom prvenstvu s Hrvatskom, te juniorskoj završnici  Eurolige sa Zagrebom.
– Zahvaljujem portalu Kosarka na ovoj nagradi i svojoj obitelji, klubu  Zagrebu, te hrvatskoj reprezentaciji – kazao je mladi Šibenčanin.