Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Trideset metara suhozidne međe

15.07.2011. 22:00
Trideset metara suhozidne međe


U ovoj akciji osjetio se duh zajedničke snage koja se već dulje vrijeme stvara na prostoru općine Kolan, istaknuo je Ivo Butković, predsjednik Udruge “Suhozid”


Djelatnici Komunalnog društva Kolan, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Kolan, vijećnici  Općinskog vijeća Općine Kolan, članovi udruge “Suhozid”  iz Kolana kao i mnogobrojni  građani sudjelovali su u velikoj akciji uređenja okoliša  nedavno izgrađene crkve Gospe Snježne u mjestu Mandre. Župnik Kolana don Ivan  Rončević i načelnik Općine  Kolan Josip Zubović pokrenuli su akciju u sklopu projekta cjelovitog uređenja prostora oko crkve u Mandrama,  a taj projekt obuhvaća  uređenje površine ispred ulaza u crkvu i ispred novouređenog prostora za zabavno-turistička događanja. 
– U ovoj akciji osjetio se  duh zajedničke snage koja se  već dulje vrijeme stvara na  prostoru općine Kolan. Duh  suradnje i zajedničkog rada i  ovom je prigodom pokazao  kako se na taj način mogu  odraditi i najzahtjevniji poslovi, rekao je Ivo Butković,  predsjednik Udruge “Suhozid”.
Sitnim tucanikom izravnata je površina od crkve prema  jugozapadu u površini od  2.500 metara četvornih koju  su djelatnici Komunalnog  društva Kolan prije toga očistili i uredili. U akciji je ozidano oko trideset metara  suhozidne međe koja odvaja  prostor ispred crkve od novouređene površine za zabavno-turistička događanja. Crkva Gospe Snježne u Mandrama jedina je crkva u tom  mjestu, ali je i najmlađa crkva  na otoku Pagu. Gradnja crkve počela je u ožujku 2005.  godine kada je nadbiskup zadarski msgr. Ivan Prenđa položio kamen temeljac koji je  blagoslovio papa Ivan Pavao  II. za pastoralnog pohoda  Zadru.