Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Turisti u nedoumici

15.07.2011. 22:00
Turisti u nedoumici


Prema putokazu za centar grada, koji se  nalazi na prijelazu Ulice bana Josipa Jelačića u Obalu  kneza Branimira, nasuprot  spomenika mornaru, još se  ne može iščitati na koju stranu krenuti da bi se došlo do  središta Zadra – Poluotoka.  Naime, putokaz za centar  grada je savijen, na što smo  fotografijom upozorili prije  nekoliko mjeseci, no nadležne službe u Odjelu za  komunalne djelatnosti Grada Zadra ništa nisu napravile da se spomenuti znak  popravi ili zamijeni novim.
Dio spomenutog putokaza, koji pokazuje gdje se nalazi centar grada, delinkventi nisu slomili ili otrgnuli već  presavili, tako da on sad nalikuje na tablu s oznakom za  središte Zadra. No, kako se  nalazi na mjestu gdje je moguće skrenuti desno i lijevo,  nejasno je gdje se nalazi centar grada. Osim estetskog  dojma, Zadranima to ne  predstavlja veći problem. No  sada, u špici turističke sezone domaćim i stranim gostima, kojih je prepun grad,  izaziva velike nedoumice.  Mnogi od njih, pokušavajući  odgonetnuti na kojoj se strani, desnoj ili lijevoj, nalazi  centar grada, gotovo da se  zaustavljaju na cesti ili u  posljednji tren daju “žmigavce”, ugrožavajući tako sigurnost prometa.
Stoga još jednom apeliramo na nadležne službe u  Gradu Zadru da iziđu na  teren i postave novi putokaz  za centar grada ili bar postojeći, savijajući ga unatrag, vrate u prvobitno stanje.