Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Vruljici niče prva od četiri urbane vile

15.07.2011. 22:00
U Vruljici niče prva od  četiri urbane vile


Autor DPU-a, kojim je obuhvaćen i budući stambeni kompleks, Bogdan Marov, ističe da se izgradnjom navedenih objekata u Vruljici neće bitno izmijeniti vizura te da će 90 posto šume biti sačuvano


Na lokaciji nekadašnjeg rasadnika Šumarije u Vruljici u tijeku je  izgradnja prve od četiri  DPU-om predviđene urbane  vile.
Podsjetimo da je početkom lipnja u Gradskoj vijećnici održana predrasprava izmjena Detaljnog urbanističkog plana uređenja  tehničkog školskog centra,  kojim je obuhvaćen i prostor  nekadašnjeg rasadnika  Šumarije. Autor DPU-a Bogdan Marov iz Arhitektonskog studija RENE, ističe da  su izmjene DPU-a bile samo  kozmetičke naravi, a izvedene su po narudžbi Grada  Zadra i to zbog izmjena granica parcela koje se odnose  na sportsku dvoranu  TŠC-a.
Dakle, kao što je i planirano DPU-om iz 2007. godine, na prostoru nekadašnjeg Šumarijinog rasadnika niknut će manji stambeni kompleks sa četiri urbane vile i jednom osmerokatnicom.
Investitor najveće zgrade  je Brodomerkur u vlasništvu  Mirka Grbešića, koji je i vlasnik Maraske.
Mnogi su vidjevši radove u  Vruljici pomislili da se radi  spomenuta višekatnica, ali je  po srijedi izgradnja manje  zgrade, tzv. urbane vile drugog investitora.
Kako nas je informirao  Bogdan Marov, za sada se  radi samo ta jedna urbana  vila, koja je stekla uvjete za  lokacijsku dozvolu i koja ima  potvrdu glavnog projekta za  pristupnu prometnicu.
– Ako se objekt bude radio  prema uvjetima zadanima  DPU-om vila bi imala maksimalno 1.700 metara četvornih ukupnog izgrađnog  prostora te 846 stambenog  prostora. Zgrada bi imala  osam stanova i pet etaža –  podrum, prizemlje, dva kata  i nadgrađe, rekao je Marov.
On ističe da se izgradnjom  navedenih četiriju manjih i  jednog većeg stambenog objekta u Vruljici neće bitno  izmijeniti vizura tog dijela  grada.
– Sačuvat će se 90 posto  postojeće šume, a, primjerice, najveća zgrada bit će  izgrađena na postojećoj ledini, rekao je Marov.