Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zavod za zapošljavanje obrazovao 13 wellness terapeuta

15.07.2011. 22:00
Zavod za zapošljavanje  obrazovao 13 wellness terapeuta


Programe edukacije prošlo ukupno 200 osoba, a osim wellness terapeuta tu su i drugi programi, poput konobara, pomoćnih kuhara, slastičara, zaštitara, čuvara osobne imovine. Od tih 200 polaznika njih 127 obrazovalo se po redovitom programu HZZ-a, čije troškove u iznosu od ukupno 1,3 milijuna kuna financira HZZ, kazao je Željko Marić


Dodjela uvjerenja za  welless terapeute, čije je obrazovanje organizirao za potrebe tržišta  rada Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Suvremenim  učilištem u Splitu, održano je jučer  u hotelu Adriana. Riječ je o ukupno  13 polaznika koji su u posljednja  četiri mjeseca završili program  obrazovanja za wellnes terapeute,  a kojima su na jučerašnjoj svečanosti uvjerenja uručili te im čestitali  Željko Marić, pročelnik zadarske  podružnice HZZ-a, i Milivoj Jerkunica, direktor Suvremenog  učilišta u Splitu.
Obrazovanje za tržište
Kako je istaknuo Marić, zadarska podružnica HZZ-a svake godine vrši analizu potreba tržišta  rada na temelju kojih organizira  programe edukacije za nezaposlene osobe s evidencije HZZ-a.
– Ove godine je različite programe edukacije prošlo ukupno  200 osoba, a osim wellness terapeuta tu su i drugi programi poput konobara, pomoćnih kuhara,  slastičara, zaštitara, čuvara osobne  imovine i drugi. Od tih 200 polaznika njih 127 obrazovalo se po  redovitom programu HZZ-a, čije  troškove u iznosu od ukupno 1,3  milijuna kuna financira HZZ, a  ostali su polaznici europskih programa za koje je HZZ snosio samo  troškove prijevoza, kazao je Marić,  dodavši da je obrazovanje isključivo wellness terapeuta HZZ  koštalo oko 230 tisuća kuna.
Marić je također naglasio da je,  prema njegovim saznanjima, od 13  novih wellness terapeuta njih šest  već pronašlo zaposlenje, a poznato  mu je i da je čak 70 posto osoba koje  su prošle godine završile neki od  obrazovnih programa HZZ-a uspješno pronašlo zaposlenje u struci.
Kako je istaknuo Milivoj Jerkunica, Centar za obrazovanje kadrova u hotelima, ugostiteljstvu i  turizma Suvremenog učilišta u  Splitu, ovo je već peta godina provođenja wellness akademije.
Zahvalni Zavodu i Učilištu
– S obzirom na to da i wellness  danas spada u važnu hotelsku ponudu, odlučili smo se za provedbu i  tog obrazovnog programa. Zato  smo se opremili kadrovima i opremom kako bi naši polaznici mogli  na najvišoj razini svladati sve tehnike wellnessa, a praksu u hotelima  s kojima surađujemo. Za naše polaznike iz Zadra to je hotel Adriana, a osim u Zadru wellness programe realiziramo i u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku, kazao je Jerkunica.
Među ovih 13 wellness terapeuta  11 je žena i samo dva muškarca, a  djevojke Svjetlana i Ksenija kazale  su da, zahvaljujući ovom programu, sad konačno rade posao koji  najviše vole.
– Ja sam po struci kozmetičar i već  do sad sam radila u wellness centrima, ali sad sam konačno taj posao  u potpunosti usavršila i na tome sam  zahvalna i HZZ-u i Učilištu u Splitu.  Bila sam nezaposlena godinu dana,  ali po završetku ovog programa imala sam sreću i vrlo sam brzo pronašla  posao u struci. Želja mi je dalje raditi  i usavršavati se u ovoj struci, kazala  je Svjetlana, koja vjeruje da posla  ima za sve one koji žele raditi i  spremni su ulagati u sebe.
Slično je rekla i Ksenija, kojoj je  završetak ovog programa i posao  wellness terapeuta ostvarenje velike  želje.
– Ja sam po struci modni stilist, a u  toj je branši uistinu teško pronaći  posao. Wellness me uvijek privlačio i  zato sam brzo zgrabila priliku te  iskoristila program obrazovanja. Na  Zavodu sam bila prijavljena šest  mjeseci, a sad sam konačno zaposlena i, što je najvažnije, radim  posao koji volim, kazala je Ksenija.