Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ovo je sramota!

15.07.2012. 22:00
Ovo je sramota!


– Za vrijeme Italije ovdje je bio cestar, imali smo kolnik… A gdje je sada kolnik?! Nemamo ni rasvjetu! Ovo je sramota, ogorčen je Petrić, zahvaljujući čijoj intervenciji je prošli put cesta tijekom radova bila dvadesetak dana kraće zatvorena. No, ovdje nije naišao na pomake


– Slikaj, slikaj ovu sramotu – poručio je u petak ujutro našem fotoreporteru zaustavivši se u svom bijelom kombiju ljutiti vozač na Gaženičkoj cesti kojem to sigurno nije bio ni prvi, a ni posljednji “đir” tom prometnicom tog dana. Više stotina metara raskopane ceste koju je nakon završetka svojih radova na plinovodu početkom svibnja ostavila tvrtka EVN Croatia danas i dva mjeseca poslije stvara probleme mnogobrojnim vozačima koji prolaze Gaženicom. A njih uistinu ima mnogo, počevši od vozača koji tuda prometuju zbog poslovnih razloga, ali i stanovnika koji svakodnevno pri izlasku iz svojih kuća moraju koristiti priličan broj manevara kako bi vozilo sigurno izveli na obližnju Biogradsku cestu.
– Nedavno je jedan Splićanin na jednom dijelu ovog oštrog asfalta probušio gumu. Pa dobro zbog čega ja plaćam cestarinu?! Da bih svoj auto razbijao?! – ljutito je komentirao jedan stanovnik Gaženice. O ovom problemu koji muči njega, ali i sve druge vozače kojima je Gaženička cesta svakodnevna prometnica, odlučio je progovoriti Mate Petrić.
– Ovdje na Gaženičkoj cesti ima pet obitelji, a ona je prošle godine dvaput po dva i pol mjeseca zatvarana zbog mosta na Ričinama, iako je posao uz malo ozbiljnosti mogao biti gotov za 20 dana. Tada smo putovali preko Kalmetine i Bibinja i snalazili se nekako. Ali ovo sada… Ovo je problem gospodarstva Zadra i odnosa koji Grad ima prema njemu. Radi se o ostatku privrede koja je nekoć Zadar svrstavala u jedan od privredno jačih gradova u Dalmaciji, no još uvijek je jedan značajni dio tu. Tu su Lura, Adria, Elka, Ledo, Kepol… Raznorazna skladišta, sve je to ovdje, a pogledajte čemu nalikuje ova cesta, ogorčen je Petrić dodajući podatak da je Gaženička cesta jedna od najranije asfaltiranih cesta u Zadru.
– Za vrijeme Italije ovdje je bio cestar, imali smo kolnik… A gdje je sada kolnik?! Nemamo ni rasvjetu! Ovo je sramota, ogorčen je Petrić, zahvaljujući čijoj intervenciji je prošli put cesta tijekom radova bila dvadesetak dana kraće zatvorena. No, ovdje nije naišao na pomake.
Naime, kako Gaženička cesta više nije u vlasništvu Cesta Zadarske županije, već je upravljanje nad njom, preuzeo Grad Zadar, negdje je došlo do greške u koracima.
– Pokušao sam potaknuti sama vodstva tvrtki u Gaženici da se okupimo i pošaljemo jedan dopis, ali ovdje izgleda nitko ne vodi računa, niti o radničkoj klasi, ma ni o čemu, razočaran je Petrić.
Na upite o Gaženičkoj cesti i njezinoj mogućoj obnovi, u Gradu Zadru nismo dobili odgovor. Osoba odgovorna za informacije na tu temu trenutačno je na terenu, poručila je u petak Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru.