Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Povratak kući s “vrećom” lijepih uspomena

15.07.2012. 22:00
Povratak kući s “vrećom” lijepih uspomena


Program boravka zaista je bio bogat i osim razgledavanja zadarskih kulturno-povijesnih znamenitosti, djeca su posjetila Nin i slapove Krke


Za učenike iz francuskog grada Romansa u subotu navečer u prostoru Doma hrvatske mladeži održana je oproštajna večer. Mladi Francuzi i njihovi prijatelji iz Zadra kod kojih su boravili od 7. srpnja, uživali su u cjelovečernjem programu uz pjesmu i ples te slastice koje su im pripremili njihovi domaćini. Marija Valentin Petani, jedna od voditeljica programa razmjene, kaže kako su djeca prezadovoljna boravkom u Zadru.
– Iako se u Romans vraćaju u ponedjeljak, ovu smo im oproštajnu večer pripremili dan ranije jer ih očekuje dug put. Naime, putuju redovnom linijom, a put traje čak 31 sat pa smo željeli da se odmore prije puta, kaže profesorica Marija Valentin Petani te dodaje:
– Program boravka zaista je bio bogat i osim razgledavanja zadarskih kulturno-povijesnih znamenitosti, djeca su posjetila Nin i slapove Krke. U Ninu su se kupali, a prilikom posjeta slapovima Krke obišli su i sokolare. Djeca su jedrila sa članovima Jedriličarskog kluba Uskok, a u Gradskoj knjižnici Zadar sudjelovala su u dvojezičnom kvizu o Olimpijskim igrama. Njima je bilo toliko zabavno da su htjeli svaku večer izlaziti u grad. Toplo se nadam da se kući vraćaju prepuni dojmova i lijepih uspomena, jer kako nam kažu, ovaj im je kratak boravak u Zadru bio ispunjen i zanimljiv, rekla je Marija Valentin Petani, koja u programu razmjene sudjeluje još od davne 1983. godine.