Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sheketak priredio večer za pamćenje

15.07.2012. 22:00
Sheketak priredio večer za pamćenje


Plesači i glazbenici Sheketaka nastupili su u nedjelju navečer na Forumu, a svojim su jedinstvenim performansom uspjeli postići ono što malo kojem izvođaču u Zadru uspijeva – podići sramežljivu i suzdržanu zadarsku publiku na noge


Iako je pred nama još puno koncerata i  predstava koje ćemo u Zadru  gledati ovog ljeta, nastup  izraelske plesne skupine  Sheketak bez imalo skromnosti slobodno možemo nazvati najatraktivnijim scenskim događajem ljeta.
Plesači i glazbenici Sheketaka  nastupili su u nedjelju navečer na Forumu u sklopu  sedmodnevnog programa  festivala Čarolija Izraela –  Ljeto u Zadru, a svojim su  jedinstvenim performansom  uspjeli postići ono što malo  kojem izvođaču u Zadru uspijeva – podići sramežljivu i  suzdržanu zadarsku publiku  na noge, natjerati ih da plešu  s njima i u potpunosti uživaju u jednosatnom spektaklu  koreografija modernog plesa  i ritma kojeg stvaraju pokretima svojih tijela i glasova.
Kroz različite plesne  stilove poput brakedancea,  stepa, hip hopa i mnoge druge, ova izraelska plesna  atrakcija izražava i dozu humora, tako da ni smijeha nije  nedostajalo. Zadranima su  pokazali tek dio svog bogatog repertoara koji bez prekida usavršavaju i nadopunjuju od 1997. godine kada  su Sheketak osnovali Zahi  Patish i Danny Rach, dvojica  mladića koji su se diljem svijeta proslavili kao koreografi  specijalizirani za hip hop i  ulične plesove.
Skupina broji 20 plesača, a nastupili su u  preko 25 zemalja. Često sudjeluju na kazališnim i plesnim festivalima i rade s poznatim umjetnicima, a za  predstavu “Kralj Salomon”,  koji su izveli u suradnji s  kazalištem “Habima”, 2005.  godine osvojili  su nagradu  “Best Musical Award”.