Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hajduk je radio ono što smo mi trebali

Autor: Andrija Dešpoja

15.07.2013. 22:00
Hajduk je radio ono što smo mi trebali

Foto: Vedran SITNICA



Možda se čini da smo nesretno primili prva dva gola, jer se lopta odbijala hajdukovcima na nogu, no to je pokazatelj kako se borbenošću, rastrčanošću i visokim pritiskom može doći do dobrog rezultata – kazao je Surać
Ako se po jutru dan poznaje onda nogometašima Zadra “večer” neće biti onakva kakvu su priželjkivali. Metaforički visoki poraz i blijeda igra na otvaranju sezone protiv Hajduka ne sluti na dobro u nastavku Lige 10. Kako opisati ono što su igrači Ferde Milina pokazali na punim Stanovima u subotu? Mlako, anemično, nepovezano, rastrojeno… neki su od negativnih epiteta koji su definitivno zaslužili momci u plavom. Nijedan od njih 14 koji su sudjelovali u tom 1:5 porazu nije zaslužio prolaznu ocjenu, pa ni kapetan Jakov Surać koji je doduše imao samo drugo poluvrijeme da pokuša nešto popraviti. No tu večer ipak nije išlo.
– Nismo ušli dobro u utakmicu od prve minute. Pristup nije bio onakav kakav bi trebao biti s obzirom da smo igrali na domaćem terenu i da je s druge strane terena stajao jedan Hajduk. Oni su došli olako, zahvaljujući i nama, do tog kapitalnog vodstva od 2:0. Uspjeli smo doći do neke šanse golom Terkeša pri kaju prvog dijela, no umjesto da pojačamo u nastavku i da pokušamo napraviti sve da izjednačimo, ispalo je da je Hajduk došao lagano do tog trećeg gola. I još kad smo ostali s igračem manje bilo je uzaludno očekivati da možemo nešto više učiniti. Dobro smo još na kraju i prošli kako smo izgledali grogirano u posljednjih 30 minuta – izjadao se kapetan Surać koji je pohvalio igru gostiju. Splićani su radili upravo ono što Zadar nije i zato su bodovi zasluženo otišli prema Splitu.
Pitanje ostanka u Prvoj ligi je ovakvim blijedim izdanjem Zadar dočekalo već nakon prvog kola. Do kraja je ostalo jako puno, čak 35 kola, no ako se ovako nastavi plavima se ne piše dobro.
– Nažalost, teška borba za ostanak u ligi je surova realnost ovog kluba od kad je HNL-a. Svake sezone loše startamo, prosipamo bodove na Stanovima i onda u završnici prvenstva stižemo zadnjim naporima spasiti živu glavu. Ove sezone će to biti malo teže za izvesti, jer je kvaliteta koncentrirana te nema slabijih protivnika. Znali smo da će biti teško, no definitivno sam razočaran kako smo odigrali loše protiv Hajduka što nije dobar put ako mislimo i dogodine biti prvoligaši.