Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tko treba biti plaćeniji liječnik ili zastupnik?

Autor: Andrina Luić

15.07.2013. 22:00
Tko treba biti plaćeniji liječnik ili zastupnik?

Foto: Siniša KLARICA



Predsjednica sindikalne podružnice dr. Milka Hoti Matešić kazala je kako ne može ništa komentirati jer još nema nikakvu službenu informaciju, a dr. Zdenko Matas, član sindikata, štrajk podržava, ali se ipak nada da će se predstavnici sindikata i Vlada uspjeti dogovoriti


Kad bi se pitalo pacijente, liječničke plaće sigurno bi bile veće od trenutačnih, a liječnička prava, zajamčena kolektivnim ugovorom, bezuvjetno bi se poštovala, kratko je komentirala najavu štrajka liječnika dr. Đula Rušinović-Sunara, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata, te napomenula kako liječnici imaju i zakonsko i moralno i ljudsko pravo na štrajk.
Na pitanje hoće li se dogovoriti s Ministarstvom zdravlja i hoće li Vlada reagirati na način na koji žele, Babić je kazao kako oni samo koriste zakonom predviđene alate kojima poslodavca prisiljavaju na rješenja prihvatljiva za radnike.
– Što će Vlada napraviti – ne znam, ali znam što ćemo mi napraviti. Mi ćemo sigurno ići u sve sindikalne akcije, štitit ćemo svoju poziciju i svoje interese. Ako zbog svega toga bude određenih poremećaja u sustavu, o tome treba pitati Vladu, a ne nas – objasnio je Babić.
A hoće li biti poremećaja u sustavu, osobito u radu i funkcioniranju Opće bolnice Zadar, jučer nismo uspjeli doznati ni od predstavnika Bolnice ni od predstavnika Sindikata liječnika u toj ustanovi. Predsjednica sindikalne podružnice dr. Milka Hoti Matešić kazala je kako ne može ništa komentirati jer još nema nikakvu službenu informaciju, a dr. Zdenko Matas, član sindikata, štrajk podržava, ali se ipak nada da će se predstavnici sindikata i Vlada uspjeti dogovoriti.