Rogić: Nismo se mi sami proglasili najboljima u državi!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Prema rezultatima rada već treću godinu zaredom proglašeni smo najučinkovitijim sudom u državi, a ja nezadovoljan. Bit ću zadovoljan kad broj neriješenih predemeta bude na nuli, a ja uredan i obrijan. A, kad to postignemo onda ćemo tražiti da nam pošalju neriješene predmete iz drugih gradova - rekao je jučer u svom stilu na konferenciji za novinare između dva ročišta i brojnih telefonskih poziva jedan od najpopularnijih sudaca u državi, predsjednik Općinskog suda u Zadru - Željko Rogić.

Povod presici bili su rezultati rada za prvih šest mjeseci ove godine te reorganizacija suda nakon pripajanja Općinskog suda u Benkovcu i Pagu, sudu u Zadru. Upravo zbog pripajanja tih sudova i priljeva novih, neriješenih predmeta, sudac Rogić je 1. lipnja ove godine zatražio od resornog Ministarstva dozvolu za prekovremeni rad zemljišnoknjižnih referenata što mu je rekordnom brzinom i odobreno.

- Zatekli smo 1. travnja ove godine, 1.500 neriješnih zemljišnoknjižnih predmeta na Pagu i počeli smo uz naše, tekuće predmete rješavati i paške. Tako smo 1. srpnja broj neriješenih predmeta sveli na 860. Što se našeg, zadarskog Općinskog suda tiče od 1. siječnja ove godine broj neriješenih predmeta smanjili smo za 2.193. Situacija je sada takva da smo 1. srpnja ove godine imali 13.476 neriješenih predmeta od čega su 4.292 starija od tri godine - rekao je među ostalim, predsjednik zadarskog Općinskog suda Željko Rogić.

U ostvarenju cilja da imaju manje od deset tisuća neriješenih predmeta spriječilo ih je, prema Rogićevim riječima, upravo  pripajanje sudova u Benkovcu i Pagu.

- Mi ćemo sada uskoro riješiti možda čak do kraja godine,  ta dva suda. Znači može se, moglo se i do sada, ali pitanje je koliko je koga bilo briga za to. Na ovaj način kako mi radimo, mi bismo hrvatsko pravosuđe, u roku od pet, šest godina "očistili" i bili bismo "čistiji" od Nizozemske - mišljenja je Rogić.

Na novinarsko pitanje, odnosno tvrdnju, kako prema izvještaju Vrhovnog suda za prošlu godinu, zadarski Općinski sud uopće nije najbolji u državi, uslijedila je žestoka rasprava tijekom koje je Rogić odgovorio kako on zapravo nikada to nije ni rekao, već su upravo novinari to prvi napisali i objavili.

- Kada govorimo o rezultatima rada nekog suda onda treba uzeti u obzir puno parametara - i veličinu grada, odnosno područja i veličinu suda i broj sudaca, priljev predmeta... Nismo mi sami sebe proglasili najboljim u državi - zaključio je na kraju Željko Rogić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno