Mađarima kod otoka Paga planuo gliser

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
NEVRIJEME NA MORU
Službenici Lučke kapetanije Zadar obavili su u nedjelju u 11.30 sati i jedan hitan medicinski prijevoz hrvatskog državljanina sa unutarnjim krvarenjem, iz mjesta Brgulje, s otoka Molata u Zadar
Zvonko KUCELIN
Zbog subotnjeg nevremena Lučka kapetanija Zadar imala je posla

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nekoliko poduzetih spasilačkih akcija prema osobama koje su se našle u pogibeljnim situacijama uzrokovanim nevremenom na moru, a neke od njih dogodile su se i na zadarskom području.

Lučka kapetanija Zadar je u subotu 12.40 sati pokrenula spasilačku akciju na moru prema troje Mađara (supružnici i dvoje djece), čiji se gliser zapalio u blizini otoka Maun, sa zapadne strane otoka Paga. Mađarska obitelj je u trenutku izbijanja požara uputila poziv pogibelji te su se prekrcali u pomoćni gumenjak, a nedugo potom prekrcali su se na privatnu brodicu u proplovu te su neozlijeđeni prevezeni u mjesni kamp u Šimunima, na otoku Pagu. Do glisera u plamenu isplovili su pripadnici pomorske jedinice Javne vatrogasne postrojbe, koji su se zbog izrazito jakog nevremena morali povući iz akcije na sigurnu udaljenost odakle su motrili na plovilo u plamenu. Oko 14 sati iz JVP-a je javljeno da je požar na gliseru dogorio, a gliser se nasukao u uvalu Kolanski porat, na otočić Maun. Vlasniku plovila izdan je nalog za komercijalno odsukavanje, kada to dopuste vremenski uvjeti.

Službenici Lučke kapetanije Zadar obavili su u nedjelju u 11.30 sati i jedan hitan medicinski prijevoz hrvatskog državljanina sa unutarnjim krvarenjem, iz mjesta Brgulje, s otoka Molata u Zadar, gdje su pacijenta u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar.

Tijekom nedjelje na više područja nadzora sigurnosti plovidbe zaprimljeni su pozivi o pomorskim nezgodama manjeg ili srednjeg intenziteta, srećom, bez ljudskih žrtava ili značajnije štete. Nažalost, i dalje je primjetan značajan broj nezgoda i nesreća na moru koje su djelomično uzrokovane nesmotrenošću i nepripremljenošću nautičara i plovila na vremenske uvjete na moru, izvijestio je David Radas u ime Ministarstva. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno