Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar dočekuje svoje Vatrene: Program dočeka

16.07.2018. 13:55
Zadar dočekuje svoje Vatrene: Program dočeka


U utorak navečer, (17.srpnja 2018.god.), Zadar dočekuje svoje Vatrene.
Iz Grada Zadra poslali su priopćenje u kojem napominju da program dočeka počinje u zadarskoj luci u uvali Jazine u 20 sati. Zadarski Vatreni do Foruma će doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV. Prigoda je to da svoje prve čestitke Vatrenima uputite upravo s obale cijelog Poluotoka.
– Poseban poziv upućujemo svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima, da do 20 sati budu u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex, vodeći računa o uvjetima plovidbe i neposredne blizine lučkog područja. Nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV, svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat, poručuju iz Grada Zadra.
– Upozoravamo kako nije dozvoljeno snimanje dronovima na čitavom području odvijanja događaja radi angažmana zračnih snaga Hrvatske vojske te je zbog navedenog letačkog programa izričito zabranjeno korištenje bilo kakvih raketa i priotehničkih sredstava, napomenuli su organizatori. 
Povodom održavanja svečanog programa od 18 sati nadalje bit će uspostavljena posebna regulacija prometa. U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu, pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama.