Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NA JESEN USELJENJE Jučer obavljen tehnički pregled Centra Mocire

16.07.2020. 11:20


Jučer je obavljen tehnički pregled Centra Mocire, a radovi se nakon 12 godina primiču kraju. Centar bi tako, ukoliko sve pođe prema planu, trebao otvoriti vrata u rujnu.
Na tehničkom pregledu bili su jučer Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo u Gradu Zadru, njegov zamjenik Matko Segarić te inženjer Toni Dujić, koji je u ime Grada nadgledao radove i stručna komisija koja je detaljno prošla kroz sve objekte i pregledala je li sve napravljeno prema zakonskim propisima, ali i projektu.
Darko Kasap nam je rekao kako rijetko kad tehnički pregled prođe bez da ima primjedbi tako da ih očekuju i sada, ali kako vjeruje da će to biti sitnice koje se manjim intervencijama mogu ispraviti.
Grad Zadar je također ovih dana raspisao i natječaj za opremanje Centra Mocire, a na koji se svi zainteresirani mogu javiti do 17. srpnja. Riječ je o poslu opremanja vrtića i škole, ali i sportske dvorane, koja je izgrađena na sjevernom dijelu kompleksa.
Inače, u natječaju je procijenjena vrijednost nabave 4.607.335,00 kn (bez PDV-a), a u opremi će između ostalog biti i namještaj i oprema za dječji vrtić i školu, didaktička oprema, oprema okoliša te multimedijska oprema, ali i opremanje kuhinje.
Inače, radovi na Centru Mocire, sufinancirani su od Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva socijale i demografije i Grada Zadra.
Uz dječji vrtić Laticu i Osnovnu školu Voštarnica koji će se konačno nakon niza godina preseliti u nove prostore, treći objekt kompleksa je socijalna skrb za odrasle osobe.
Inače, jučer su se u neposrednoj blizini Centra obavljali radovi na postavljanju kabela za struju, a naši sugovornici su nam potvrdili kako bi oni trebali biti uskoro gotovi. Također, uređen je i okoliš, samo se čeka jesen kako bi se mogla posijati trava.