Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plenković dobio mandat i otkrio strukturu nove Vlade. Evo koja se ministarstva spajaju

16.07.2020. 11:04


Andrej Plenković dobio je od predsjednika Zorana Milanovića mandat za sastavljanje nove Vlade.
Tom je prilikom na Pantovčaku otkrio strukturu nove vlade po kojoj dolazi do spajanja nekih ministarstava.
Tako ćemo imati ministarstvo turizma i sporta, ministarstvo pravosuđe i uprava, ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, ministarstvo graditeljstva i državne imovine, ministarstvo rada, mirovinske sustava i socijelna politike, a zanimljivo je da će ministarstvo kulture od sada imati i dodatak pa će biti ministarstvo kulture i medija. Uz njih ostaju ministarstva unutarnjih poslova,  hrvatskih branitelja, financija, obrane, poljoprivrede, regionalnog razvoja i fondova Europske unije, vanjskih i europskih poslova, mora, prometa i infrastrukture, ministarstvo zdravstva i ministarstvo znanosti i obrazovanja.
“Odluku o dodjeli mandata sam uručio gospodinu Plenkoviću u uredu da izbjegnemo ceremonijalnost koja je nekad bila.
Rezultati su jasni, broj potpisa je 76 nadam se da će svi biti zdravi, čili iveseli i da ćete moći normalno raditi.
U kompliciranim smo vremenima, za kakva do sad nismo znali, ova godina će završiti padom ali da će sljedeća godina imati rast”, rekao je Zoran Milanović.
Andrej Plenković se zahvalio predsjedniku Milanoviću kao i građanima na povjerenju.
“Rezultat izbora obvezuje. Pred nama je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkih, ekonomskih i javnozdravstvenih. Sabor će konstituiran 22. srpnja, predstaviti i novu Vladu idućeg tjedna”, rekao je Plenković.
Nova vlada će imati 16 ministarstava te 4 potpredsjenika, a to su Zdravko Marić, Davor Božinović, Tomislav Medved i Boris Milošević.
“Imat ćemo i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, ured za Hrvate izvan Hrvatske, Središnji državni ured za demografiju i mlade te ured za javnu nabavu”, rekao je Plenković,
O imenima ministara Plenković nije htio govoriti rekavši kako će ih prvi iskomunicirati sa stranačkim tijelima.