Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sudbina NK Zadra prolongirana za sljedeći tjedan

16.07.2020. 11:13


Hoće li se NK Zadar s.d.d. u sljedećoj sezoni natjecati u Trećoj HNL jug ili ne, nismo saznali niti jučer. Automatski ne znamo hoće li HNK Zadar startati u Prvoj Županijskoj nogometnoj ligi ili rangu ispod. Navodno je odluka o (ne)nastupanju u Trećoj HNL jug prolongirana za sljedeći tjedan, a ne znamo zašto, ona se dovodi u vezu s uzvratom Junaka protiv Marsonije u kvalifikacijama za popunu Druge HNL. Vjerojatno se aludira na to hoće li Junak ostati članom Treće HNL jug ili ide u viši rang natjecanja.
Kako je poznato krajem prošloga tjedna Marin Kokić, direktor NK Zadra s.d.d. u medijima je izjavio je da su od Nogometnog središta Split zatražili da s tom odlukom pričekaju do 15. srpnja, kako bi vidjeli hoće li uspjeti podmiriti dugovanja. Jučer je taj navodni rok završio, ali odgovor o sudbini NK Zadra s.d.d, barem u natjecateljskom smislu, nismo dobili. Direktoru smo uputili upit o toj temi, na koji nam je odgovorio kratko:
– Nema novosti, a u vezi statusa natjecanja obavijestit ćemo javnost na vrijeme.
Što znači ‘na vrijeme’ kada je to vrijeme isteklo, teško je dokučiti. Podsjetimo još da je prošloga tjedna IO Nogometnog saveza Zadarske županije održao je sjednicu na kojoj je donesena uvjetna odluka da ako NK Zadar s.d.d. prijavi natjecanje u Trećoj HNL – jug, onda će HNK Zadar morati startati od Druge županijske lige. Druga opcija glasi da ako NK Zadar s.d.d. odustane od natjecanja, HNK Zadar će u sezoni koja je pred nama u natjecanje krenuti iz Prve županijske nogometne lige. U svakom slučaju događanja na Stanovima mogli bi svrstati pod egidu »Vjerovali ili ne« s naglaskom na netransparetnost i očitu nesposobnost, kako sadašnje i bivše uprave, tako i nadzornog odbora da provedu određene procese.