Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Borni Nimcu nagrada publike, Irmi Dragičević nagrada žirija

15.08.2010. 22:00
Borni Nimcu nagrada publike, Irmi Dragičević nagrada žirija


Prva nagrada publike pripala je Borni Nimcu koji je publiku osvojio izvedbom pjesme Zlatka Pejakovića “Živjeti kao kralj”, a najboljom na Stankovci festu 2010. stručni ocjenjivački sud je ocijenio izvedbu Varaždinka Irme Dragičević koja je oduševila sve prisutne otpjevavši pjesmu “Kao da me nema”
Četrnaesti Stankovci fest održan je proteklog petka u Stankovcima. Sedamnaest izvođača iz dvanaest gradova tjedan dana je nastupalo u gradovima i mjestima po cijeloj županiji. Više od petnaest tisuća gledatelja pratilo je njihove nastupe u Ninu, Privlaci i Sukošanu, a finalna natjecateljska večer turneje pod nazivom “Dalmaciji s ljubavlju”, održana je na ljetnoj pozornici u Stankovcima. Pod pokroviteljstvom Općine Stankovci, Zadarske županije te brojnih sponzora, a u organizaciji glazbene udruge “Melodija” iz Stankovaca, Stankovci fest ove je godine organizacijski, ali i pjevački podignut za stepenicu više u odnosu na prijašnje godine.
O pobjednicima je odlučivala jednim dijelom publika, a drugim žiri koji je ove godine bio sastavljen od trojice bivših finalista showa Hrvatska traži zvijezdu, Vilibalda Kovača, Zorana Mišića te Jurja Jurline. Osim njih žiri su činili Antonia Besednik, pjevačica banda Joy, te prošlogodišnja pobjednica Stankovci festa Dijana Maretić. Program ovog glazbeno-scenskog spektakla vodili su Anđela Sarađen i Mihovil Brkić.
Mlade pjevačke nade izvrsnom svirkom pratio je band Joy iz Zagreba, a nakon što su se publici predstavili svi natjecatelji, zvijezde HTZ-a su poznatim rock skladbama podigli na noge stankovačku publiku. U pauzi do proglašenja pobjednika nastupio je i višegodišnji sudionik Stankovci festa Ivan Sarađen, koji je otpjevao pjesmu “Jedina moja”. Prava senzacija večeri bio je nastup jedanaestogodišnjeg bubnjara, “čuda od djeteta”, Roka Dubravice iz Stankovaca.
Prije proglašenja pobjednika, Zoran Mišić, finalist prošlogodišnjeg showa “Hrvatska traži zvijezdu”, kazao nam je kako među natjecateljima Stankovci festa vidi nekoliko potencijalnih kandidata za sljedeću sezonu HTZ-a.
– Pred žirijem je teška odluka, jer zaista je mnogo iznimno talentiranih izvođača večeras u Stankovcima. Neki od njih bi zasigurno daleko dogurali i u showu Hrvatska traži zvijezdu. I sam sam nastupao na ovakvim dječjim festivalima tako da u potpunosti razumijem tremu i strah koji natjecatelji osjećaju, istaknuo je Mišić.
Na 14. po redu Stankovci festu treću nagradu žirija odnio je mladi Arijan Djemajlji, druga nagrada pripala je Sandri Smiljanić, a prvu nagradu žirija odnijela je Varaždinka Irma Dragičević. Publika je najveće simpatije ipak uputila Borni Nimcu koji je odnio nagradu publike. Za svoj nastup Borna je izabrao pjesmu Zlatka Pejakovića “Živjeti kao kralj”, a publika svoje oduševljenje Borninim nastupom nije skrivala tražeći bis. Sedamnaestogodišnji Borna ističe kako nije očekivao pobjedu, ali ipak da je na svojim brojnim nastupima na festivalima diljem županije osvajao mnogo nagrada, uglavnom od publike.
– Ovo mi je šesta nagrada. Pobjeđivao sam na festivalima u Biogradu, Benkovcu, Stankovcima i drugdje, te sam najčešće osvajao nagrade publike. Ni večeras, kao ni inače nisam očekivao pobjedu, a posebno sam iznenađen velikom podrškom publike, kazao je Nimac.
Pobjedu nije očekivala ni Irma Dragičević. Ova talentirana mlada pjevačka nada, prije nekoliko godina odnijela je pobjedu na izboru za Naj klincezu Hrvatske, a trenutačno obnaša dužnost dječje gradonačelnice Varaždina.
– Jako sam zadovoljna cjelokupnom organizacijom festivala, a pobjedu zaista nisam očekivala jer je bilo mnogo dobrih izvođača, tako da sam presretna što je žiri upravo meni dodijelio prvu nagradu, kazala je Irma koja je na kraju još jednom izvela pobjedničku pjesmu “Kao da me nema”.
 


Sudionici festivala


Lucija Buškulić – “Ako poludim”
Martina Marković – “Piši mi”
Judita Kovačev – “Ovaj dan”
Roko Orlović – Igra bez granica
Petra Tabula – “Prva djevojka”
Irma Dragičević – “Kao da me nema”
Eleonora Hibić-Burtina – “Ruža u kamenu”
Mate Vidić – “Ne zovi mama doktora”
Anamarija Šimunac – “Crni leptir”
Tea Viduka – “Rodit ću ti ćer i sina”
Lucija Šlorer – “Kiša”
Rea Matić – “Možda volim te”
Lucija Skoblar – “Sve bi seke ljubile mornare”
Arijan Djemajlji – “Veži me za sebe”
Anđela Zurak – “Bižuterija”
Sandra Smiljanić – “Željo moja”
Borna Nimac – “Živio bih kao kralj”