Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Izgubili smo dva boda

15.08.2010. 22:00
Izgubili smo dva boda


Ušli smo u utakmicu nekako umorno, ne onako kako smo se dogovorili. Bilo je teško vrijeme, nekakva sparina i nije bilo lako igrati. U prvom poluvremenu smo bili bliži pogotku, ali ga nismo zabili i na kraju je dobro da smo sačuvali i taj jedan bod – kaže Santini
“Jesu li ovo dva izgubljena, ili jedan osvojeni bod?”, bilo je prvo pitanje za Antonija Ježinu, zadarskog vratara, koji je bio najbolji pojedinac svoje momčadi protiv Cibalije.
– Slobodno mogu reći da su izgubljena dva boda. Imali smo imperativ pobjede, međutim, loše smo ušli u utakmicu, a kasnije se nismo uspjeli dignuti. Ušli smo u monotoniju. Gosti su nas dobro smirili i nismo uspjeli postići zgoditak, koji bi nam donio tri boda. Ali, što je tu je, moramo prihvatiti ovaj bod i okrenuti se idućim utakmicama – kazao je Ježina, koji je imao nekoliko vrlo dobrih intervencija.
– Sigurno da nije dobro, kada je domaći vratar jedan od igrača utakmice. Svatko od nas mora dati svoj maksimum, jer jedino tako dolazi rezultat. Nadam se da ćemo se svi kao momčad dizati iz utakmice u utakmicu te da ćemo ubuduće zabijati i pobjeđivati.
Malo prilika
Jure Jerbić prihvatit će bod, ali i on je svjestan da se moglo kud i kamo bolje.
– Znali smo da će biti tvrda utakmica. Cibalia igra dobru obranu i nismo imali mnogo prilika, samo dvije u prvom poluvremenu. Na kraju, mislim da možemo biti zadovoljni bodom, iako znamo da na domaćem terenu moramo ići na sva tri.
Tek dvije prave i nekoliko poluprilika Zadru teško mogu biti dovoljne za pobjedu. Da bi se zabilo, potrebno je više kvalitetnih akcija prema naprijed.
– Bilo je dosta prekida, koje nismo iskoristili na pravi način, a u igri smo teško dolazili do prilika. Sigurno da na tome trebamo raditi i nastojat ćemo to popraviti.
Zbog izostanaka Cona i Skočibušića, trener Zebić bio je primoran Jerbića staviti u obrambenu liniju, a mladi Zadranin je svoj dio posla odradio sasvim solidno.
– Mislim da je bilo dobro. Ovo mi je prva utakmica da sam igrao libera i zadovoljan sam. Nije bilo previše posla.
Za razliku od utakmice protiv Karlovca, prije dva tjedna, napadački trojac Santini, Terkeš, Gospić ovoga puta nije pokazao gotovo ništa. Svjesni su toga i oni.
– Prije bih rekao da smo izgubili dva boda. Ušli smo u utakmicu nekako umorno, ne onako kako smo se dogovorili. Bilo je teško vrijeme, nekakva sparina i nije bilo lako igrati. U prvom poluvremenu smo bili bliži pogotku, ali ga nismo zabili i na kraju je dobro da smo sačuvali i taj jedan bod – kaže Santini i dodaje.
– Loše sam se osjećao. Nisam zadovoljan svojom igrom. Bio sam nekako umoran, a tako mi kažu i suigrači, ne znam zbog čega. Ali sada trebamo dignuti glave gore i pripremiti se za iduću utakmicu.
Gosti zadovoljniji
Zadrane sada očekuje gostovanje kod vodeće momčadi lige, splitskog Hajduka, koji je u odličnoj formi, što je potvrdila i petarda u Zaprešiću.
– To nam je najlakša utakmica. Nitko puno od nas ne očekuje. Odigrat ćemo opušteno, dati sve od sebe pa što Bog da – za kraj će zadarski napadač.
Ni gostujući igrači nisu iz svlačionica izlazili nešto posebno dobro raspoloženi, ali činjenica da ove sezone u prvenstvu još nisu primili pogodak, svakako ih čini zadovoljnijima od Zadrana.
– Možda utakmica nije bila baš lijepa za oko, ali čestitao bih svojim suigračima na borbenosti. U Zadar smo došli s ciljem da ne izgubimo, odnosno da ne primimo gol, što smo na kraju i napravili. Postavili smo se čvrsto, jer smo znali što nas čeka. Nikomu nije lako igrati ni ovdje ni u Šibeniku. Bio sam tu dvije godine i znam kakav je mentalitet, tako da smo se cijelo vrijeme pripremali na to da će utakmica biti čvrsta i beskompromisna. Mislim da i mi i Zadar možemo biti zadovoljni s bodom. Vjerojatno oni više žale, jer su igrali kući, ali nama je bod odličan i ja sam prezadovoljan što već četiri utakmice nismo primili gol – kazao je bivši igrač Zadra, a sadašnji Cibalije, Ninoslav Parmaković.