Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nadbiskup Puljić: Molimo da Majka Božja stalno bdije nad nama

15.08.2010. 22:00
Nadbiskup Puljić: Molimo da Majka Božja stalno bdije nad nama


Dobro je što ste podigli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je znao što hoće, slobodnu domovinu Hrvatsku, rekao je nadbiskup Puljić
Tisuće vjernika župe Škabrnja zajedno s hodočasnicima iz cijele Zadarske županije svečano su proslavili zavjetni dan i svetkovinu Velike Gospe, kojom se obilježava Marijino uznesenje na nebo, najveći blagdan posvećen Majci Božjoj. Središnje misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM s procesijom kroz mjesto predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u zajedništvu sa župnikom don Borisom Pedićem te subraćom svećenicima don Zdenkom Dundovićem i kancelarom Zadarske nadbiskupije don Josipom Lenkićem.
U uvodnoj riječi nadbiskup Puljić podsjetio je na velike žrtve koje su stanovnici Škabrnje podnijeli u Domovinskom ratu.
-Dobro je što ste ovdje na trgu podigli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je znao što hoće, slobodnu domovinu Hrvatsku. Molimo za sve dobročinitelje iz domovine i iseljeništva i za sve one koji su na bilo koji način pomagali ostvarenju hrvatskog sna, naročito za poginule hrvatske branitelje, naglasio je nadbiskup Puljić zazvavši pritom molitve za povratak vjerničkih simbola u naše domove.
Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod dirigentskom palicom Marije Burčul iz škabrnjske Katoličko molitvene karizmatske zajednice “Dobri pastir”. Poslanice su čitale Smilja Bilaver i Josipa Butić, a molitvu vjernika Jagoda Bašić.Crkveni barjak u procesiji je nosila Anka Pavičić. Pod dirigentskom palicom sakristana Zorana Ražova ove godine su Gospiin kip, preostale crkvene barjake i hrvatsku trobojnicu nosili mladići i muževi iz obitelji prezimena Škara.
 


Bez ministra Kalmete


Pored škabrnjskog općinskog čelništva, saborskih zastupnika Nevenke Marinović i Branka Kutije, te nekadašnjeg ministra rada i socijalne skrbi Jose Škare, ovog puta nije bilo ministra Božidara Kalmete koji je svih poslijeratnih godina za blagdan Velike Gospe bio u Škabrnji.




 


Škabrnjska humanost


Prihod od prodaje pića i večernjeg humanitarnog koncerta Jelene Rozge i Milana Terze namijenjen je obitelji tragično poginulog zapovjednika DVD-a Škabrnja, Petara Pavičića – Pekija, poginulog prije mjesec dana u prometnoj nesreći.