Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novi odličan rezultat Fantele i Marenića

15.08.2010. 22:00
Novi odličan rezultat Fantele i Marenića


Još jedan veliki rezultat ostvarili su Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan Zadar). Na Skandia Sail for Gold regati u Velikoj Britaniji zauzeli su izvrsno peto mjesto u klasi 470. U plovu za odličja bili su sedmi. Sedma i posljednja regata iz ovogodišnjeg ciklusa Svjetskog kupa za olimpijske klase jedrila se prošloga tjedna od ponedjeljka do subote u gradu Weymouth, u britanskoj nacionalnoj jedriličarskoj akademiji, koja će za dvije godine ugostiti olimpijsku regatu. Skoro 1000 jedriličara iz 50-ak zemalja svijeta iskusilo je prohladno i kišno englesko vrijeme, kakvo ih vjerojatno očekuje i 2012. godine. Fantela i Marenić cijelu su regatu bili među vodećima i još jednom pokazali svoju visoku formu, koja im je prije mjesec dana donijela i svjetsku broncu. Posade koje su na srpanjskom svjetskom prvenstvu bile u vrhu poslagale su se slično i u Weymouthu. Prvo mjesto su zauzeli Francuzi Leboucher/Garos, drugo je pripalo Australcima Belcher/Page. U konačnom poretku Svjetskog kupa Šime i Igor su zauzeli šesto mjesto, s pet odjedrenih regata od sedam, a pobjednici SK-a su Belcher i Page.
Osim zadarskog dvojca u finalnom plovu za odličja u subotu je u klasi Finn jedrio i Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split). S drugim mjestom u medal raceu Kljaković Gašpić je zauzeo treće mjesto u Weymouthu i četvrto mjesto u poretku Svjetskog kupa.
Za dva tjedna počinju četiri posljednje velike međunarodne regate ove sezone – Europsko prvenstvu klase 470 u Turskoj, Svjetsko prvenstvo Lasera u Velikoj Britaniji, Svjetsko prvenstvo Finn u SAD-u i Svjetsko prvenstvo RS:X u Danskoj.