Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rezultat je realan

15.08.2010. 22:00
Rezultat je realan


Jednostavno mi nismo imali raspoloženog igrača prema naprijed. Pokušali smo, ali ni na klupi nemamo igrača, koji će zamijeniti nekoga u igri, kada mu ne ide. I prije prvenstva sam upozoravao da imamo malo kadra, kratku klupu i da će nam to stvarati probleme – rekao je Dalibor Zebić
Nakon utakmice Zadra i Cibalije, nešto zadovoljniji mogao je biti gostujući trener Stanko Mršić. Njegova je momčad ostala neporažena, te već četvrtu utakmicu za redom nije primila pogodak. Daleko od toga da su Vinkovčani odigrali dobru utakmicu, ali su bili dovoljno čvrsti, da protiv vrlo lošeg i neraspoloženog domaćina uzmu bod. S druge strane, Zadrani znaju da u ovakvim utakmicama kod kuće moraju pobjeđivati, no s igrom kakvu su prikazali u subotu, teško će im to polaziti za nogom i protiv mnogo slabijih momčad, nego što je trenutno petoplasirana momčad prve HNL.
Kratka klupa
– Najavljivali smo pobjedu, ali nažalost, nismo je uspjeli ostvariti. Mislim da je rezultat realan. Jednostavno mi nismo imali raspoloženog igrača prema naprijed. P okušali smo, ali ni na klupi nemamo igrača, koji će zamijeniti nekoga u igri, kada mu ne ide. I prije prvenstva sam upozoravao da imamo malo kadra, kratku klupu i da će nam to stvarati probleme. Kada ne ide nikoga tko je unutra, a mi smo protiv Cibalije sve što imamo gurnuli u ofenzivu, onda je rezultat ovakav. Naše špice nisu uspijevale dobiti dvoboje na polovici protivnika. Osim Santinijeve vratnice i one situacije, kada je Terkeš zakasnio u prvom dijelu, nismo imali pravih prilika – komentirao je nakon utakmice Dalibor Zebić, trener Zadra.
Na kraju su najnezadovoljniji bili gledatelji, jer je kvaliteta prikazanog nogometa doista bila ispod svake razine. Tek nekoliko poluprilika sa svake strane i jedna vratnica Zadrana, te mnogo bezidejnosti i pogrešaka, uzrokovali su raniji odlazak gledatelja s tribina, uz poneki zvižduk. Premda, nakon ovakve utakmice, nije im bilo ni do zvižduka.
– Nije lako uzeti bod na Stanovima. Mi smo uspjeli, premda igra nije bila baš bajna, ni s jedne ni s druge strane. Više je to bila borbena, prava prvenstvena utakmica. Zadar je želio pobjedu, imao je nekakvu inicijativu, međutim, moja obrana je, na čelu s vratarom, dosta dobro i kvalitetno odradila posao. Na kraju, kada pogledamo sve prilike s jedne i druge strane, mislim da je najrealniji rezultat 0-0 – kazao je Stanko Mršić, trener Cibalije.
Mršavi bod
Da su pobijedili, Vinkovčani bi se izjednačili s Hajdukom, Rijekom i Zagrebom na vrhu prve HNL, dok bi Zadrani sa tri boda dostigli Split i Karlovac, te malo pobjegli opasnoj zoni.
– Sigurno da će nekom nedostajati ova dva boda, ali mi smo već četiri utakmice bez primljenoga gola, na kontu imamo osam bodova i time možemo biti zadovoljni. Tim više što su nam nedostajali Prgomet i Kresinger. I ovoga puta se vidjelo da je momčad dosta angažirana i da je dobra atmosfera. No ja sam i ranije rekao da će naša momčad biti više borbena, a kvalitetom igre možda nešto slabija nego prošle sezone. Čestitam svojim igračima na osvojenom bodu, a Zadru na fer i korektnoj igri.
Na pitanje zbog čega je s prvom izmjenom čekao sve do 85. minute, Mršić odgovara.
– Dva napadača mi nisu trenirala zbog ozljeda. Nije bilo nekog posebnog razloga zbog čega sam kasno mijenjao. Baraban se dosta trudio. Gubio je dosta lopti, ali je uvijek djelovao opasno. Da je u nekoliko situacija u prvom poluvremenu bio smireniji, mogao je barem namjestiti Bartoloviću jednu mrtvu šansu. Čekao sam ga do posljednjih nekoliko minuta, ali ovoga puta nije odigrao kako inače zna.
 


Obiteljska podjela bodova


Dosta se prije ove utakmice pričalo i pisalo o miniderbiju unutar obitelji Mršić. Otac Stanko bio je na klupi Cibalije, a sin Antonio u prvom sastavu Zadra.
– To što je izišlo u novinama je možda bilo nešto veće opterećenje za njega, nego za mene. Osim slobodnih udaraca, nije bio na razini prethodnih utakmica. Rekao sam da, koji god rezultat bude, ja dobivam. Ako Zadar dobije, Antonio je dobio, ako Cibalija dobije, ja sam dobio. Na kraju smo podijelili bodove – kazao je Stanko.




 


Slijede Splićani


Obje će momčadi u sljedećem kolu igrati protiv Splićana. Cibalija protiv Splita u Vinkovcima, a Zadar protiv Hajduka na Poljudu.
– Moramo se sada okrenuti novim utakmicama. Upozorio sam da nam neće biti lako, ukoliko svaku utakmicu ne budemo igrali na gornjoj granici svojih mogućnosti. Možemo mnogo više, nego što smo pokazali protiv Cibalije. Nažalost, ova dva boda su izgubljena, ali se idemo dalje boriti i pokušati uzeti što više bodova u svakoj utakmici – kaže Zebić.