Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U hotelima 11 posto više gostiju

15.08.2011. 22:00
U hotelima 11 posto više gostiju


Ovih dana u Biogradu je evidentirano 12.594 gosta, što je porast od 4% u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Od toga broja 10.234 su strani turisti, a 2.360 domaći. No, dodaju li se tome i oni neprijavljeni gosti kojih zasigurno ima, ukupan broj je i veći


Grad Biograd koji i ove godine ruši rekorde u broju gostiju, bilježi ovih dana brojku  od 12.594 gosta, što je porast  od 4% u odnosu na isto vrijeme prošle godine.
Od toga broja 10.234 su  strani turisti, a 2.360 domaći. Riječ je, naravno o evidentiranim gostima, no dodaju li se tome i oni neprijavljeni kojih zasigurno  također ima, ukupan broj gostiju je i veći. Vidljivo je to na  svakom koraku, plažama,  ulicama, restoranima i kafićima, slastičarnicama te sakralnim i kulturnim objektima.
Najviše gostiju trenutačno  boravi u kampovima i to  3.983, što je za sedam posto  više u odnosu na isto vrijeme  prošle godine, a potom slijedi privatni smještaj koji je  na prošlogodišnjoj razini.
Hotelski kapaciteti  ugošćuju ovih dana 1.844  gosta, što predstavlja povećanje za 11%.
Za sve upriličeno je i niz  događanja od bogate gastro  ponude, zabavnih igara i  izleta u dalju ili bližu okolicu  te niza kulturnih događanja.
Posebna gastro ponuda Lijepe naše u ribarskoj luci te  svakog vikenda predstavljanje jednog od gradova prijatelja grada Biograda iz drugih dijelova Hrvatske, pridonijelo je raznolikosti ponude.
Pjesma i ples iz drugih hrvatskih krajeva uz već poznatu dalmatinsku klapsku  pjesmu posebno privlače pozornost stranih gostiju. No,  osim ljetne ponude različitih  sadržaja koje je ugovorila  Turistička zajednica i Grad  te u svojim objektima hotelska kuća Ilirija, postoji i  niz drugih, uličnih događanja koja onda dodatno  ožive biogradski rivu i daju  posebnu notu turističkog  grada.