Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Filmska radionica s Veitom Helmerom i Christopheom Boulaom

Autor: Valentina Pletikosić

15.08.2012. 22:00
Filmska radionica s Veitom Helmerom i Christopheom Boulaom


Sudionici radionice moraju govoriti engleski, imati između 20 i 28 godina te raspolagati osnovnim znanjem o snimanju
U sklopu ovogodišnjeg zadarskog filmskog festivala “Avvantura  Festival Filmforumzadar”  održat će se filmska radionica “European Coproduction Workshop” s Veitom  Helmerom i Christopheom  Boulaom. Polaznici će učiti  o svim aspektima produkcije  i koprodukcije s dvojicom  iskusnih filmskih umjetnika  koji većinu svojih filmova  produciraju sami i imaju veliko koprodukcijsko iskustvo.
Njemački redatelj i producent Veit Helmer je film  “Baikonur”, koji će biti predstavljen na festivalu u Zadru  kao hrvatska premijera, snimao u Kazahstanu. Prvi je  filmski redatelj koji je dobio  dozvolu da snima igrani film  u raketnoj bazi Baikonur.  Francuski redatelj, producent i snimatelj Christophe  Boula dobitnik je nagrade za  najbolji kratki film na “Avvantura Festivalu Filmforumzadar” 2011.
Rezultat radionice bit će  kratki film. Oni koji žele  sudjelovati moraju se prijaviti sa životopisom i sinopsisom (maksimalno jedna stranica) za kratki film  od maksimalno pet minuta  trajanja. Sinopsis mora biti  na engleskom jeziku. Radnja  priče treba biti vezana uz  festival i ne smije sadržavati  dijaloge. Pretprodukcija filma bit će 27. i 28. kolovoza,  snimanje 29., 30. i 31. kolovoza, a postprodukcija 1.  rujna ove godine. Sudionici  će zajednički pisati scenarij  prvoga dana, okvirno sa 45  kadrova, tako da svaki od  njih može režirati jedan kadar.
Kada neće režirati, onda  će imati drugu definiranu  funkciju na setu, kao što su  zvuk, kamera asistent, proucent itd, a film će se snimati  na RED Kameri. Organizatori napominju da svi polaznici radionice moraju biti  slobodni za sudjelovanje na  radionici od 27. kolovoza do  1. rujna.
 Ujedno, moraju govoriti  engleski, imati između 20 i  28 godina te raspolagati osnovnim znanjem o snimanju. Prijavu možete poslati  putem email adrese: [email protected].