Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Marijina ustrajnost kao uzor majkama

Autor: Jurica Predovan

15.08.2012. 22:00
Marijina ustrajnost kao uzor majkama

Foto: Jurica PREDOVAN



Ustrajte i budite jake jer sve ono oko čega se trudite i radite za svoju obitelj, bit će itekako nagrađeno od Boga. Nastojte svojoj djeci omogućiti sve ono što je u vašim mogućnostima te ih uputite u pravom smjeru kako bi i oni bili pravi primjer vjere i ljubavi u svojim obiteljima, zaključio je don Boris Pedić
Svečanim liturgijskim slavljem u crkvi Gospe  od Jasenova u Vrsima obilježen je blagdan uznesenja  Blažene Djevice Marije na  nebo. Misno slavlje pred  nešto više od 400 hodočasnika predvodio je vrški župnik don Boris Pedić, koji je u  svojoj propovijedi stavio naglasak na važnost obitelji, zajedništva i napose na ulogu  majke u obitelji.
– Majke trebaju biti ustrajne, a istovremeno ne očekivati veliku zahvalnost svojih  obitelji za sve ono što čine  kako bi svagdašnji život svih  članova tekao bez poteškoća.  Poput Isusove Majke Marije i  vi, drage majke, trebate biti  strpljive te ćete tada i vi kao  Marija, koja je svojeg sina  gledala kako pati, kasnije, nakon ovog zemaljskoga života,  doživjeti radost uskrsnuća.  Ustrajte i budite jake jer sve  ono oko čega se trudite i radite za svoju obitelj, bit će  itekako nagrađeno od Boga.  Nastojte svojoj djeci omogućiti sve ono što je u vašim  mogućnostima te ih uputite u  pravom smjeru kako bi i oni  bili pravi primjer vjere i ljubavi u svojim obiteljima, zaključio je don Boris Pedić.
Brojni vjernici od jutra su  pješice pohodili svetište, a  usprkos velikoj vrućini i sparini, štiteći se suncobranima,  uspjeli su nazočiti svetoj misi  koja je održana u dvorištu  crkve. Čast da pročitaju liturgijska čitanja dobili su Leonid Predovan i Bernard  Gečević, dok je mješoviti crkveni zbor pjevao Gospine  pjesme.
Nakon svete mise vjernici  su se uputili svojim kućama,  a brojni među njima i ovoga  su puta kućama išli bosi  tražeći na taj način od  Blažene Djevice Marije blagoslov i uslišenje molitava.