Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U antikvarijatu jeftinije i do 50 posto

Autor: Valentina Pletikosić

15.08.2012. 22:00
U antikvarijatu jeftinije i do 50 posto

Foto: Valentina PLETIKOSIĆ



Ako nemamo neku od knjiga s popisa, roditelje savjetujemo da dođu za dan ili dva, a ako je riječ o nekom udžbeniku koji je vrlo rijedak u našoj ponudi, onda ih pak uputimo da ga ipak potraže u knjižarama. No za sada uglavnom imamo sve što roditelji traže, kaže Čokolić
Početak školske  godine sve je bliži. Dio roditelja već je u knjižarama  nabavio komplete knjiga ili  dio udžbenika za svoje školarce. Unatoč popustima koje knjižare nude za kupnju  kompleta, mnogim roditeljima ni to nije povoljna opcija  pa se knjige nabavljaju od  rodbine i prijatelja, ali i u  antikvarijatu.
Od Marka Čokolića, vlasnika zadarskog antikvarijata  u Ulici Stjepana Radića, nasuprot Gradske knjižnice  Zadar, saznajemo kako je  ponuda udžbenika ove godine jako dobra:
– Ovaj tjedan imamo povećan promet, jer nastava će  uskoro početi, a s obzirom  na to da smo u drugoj polovini kolovoza, mnogim su  roditeljima bile plaće pa im  je sada lakše kupiti knjige za  djecu. Imamo dosta dobar  izbor udžbenika i radnih bilježnica koji su izvrsno  očuvani i to za učenike od 5.  do 8. razreda osnove škole te  za srednjoškolce, kaže  Čokolić i dodaje kako je moguće čak složiti i cijele komplete.
– Ako nemamo neku od  knjiga s popisa, roditelje savjetujemo da dođu za dan ili  dva, a ako je riječ o nekom  udžbeniku koji je vrlo rijedak u našoj ponudi, onda  ih pak uputimo da ga ipak  potraže u knjižarama. No za  sada uglavnom imamo sve  što roditelji traže, kaže  Čokolić.
Što se cijena tiče, kupnja  školskih knjiga je znatno jeftinija u antikvarijatu.
– Udžbenici za srednju  školu kod nas su jeftiniji za  40 posto, a radne bilježnice  te udžbenici stranih jezika  su 50 posto jeftiniji. Nadalje,  knjige i radne bilježnice za  osnovnoškolce su čak 50 posto jeftinije. Ako je neka  knjiga malo više oštećena,  onda još dajemo i dodatni  popust, kaže Marko Čokolić,  koji poručuje roditeljima i  učenicima srednjih škola da  je sada dobro vrijeme za otkup srednjoškolskih udžbenika.