Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Agencija: Neka plati Mardešić!

Autor: Ljiljana Jurjević

15.08.2013. 22:00
Agencija: Neka plati Mardešić!

Foto: PIXSELL



Agencija za obalni linijski pomorski promet ne može subvencionirati razliku između dosadašnjeg mjesečnog pokaza i pune cijene putne karte s obzirom na to da isto nije predviđeno niti su za to osigurana sredstva, stoji u šturom odgovoru ove državne službe


Zadarski list nedavno je objavio priču o problemu koji se pojavio oko pokaznih karata za radnike tvornice “Mardešić” iz Sali te profesora i učitelja OŠ “Petar Lorini”, koji bi, od kad je linija Zadar – Sali u koncesiji brodara G&V line, trebali plaćati punu cijenu putne karte, a ne povlaštenu kao do sada, dok je na toj liniji prometovao Jadrolinijin brod.
Ušli smo u drugu polovicu kolovoza, početak školske godine se bliži, a problem pokaznih karata na relaciji Zadar – Sali još uvijek visi, ovaj put na relaciji G&V line – Državna agencija za obalni obalni linijski pomorski promet.
Na naš upit, koji smo prošlog tjedna uputili na adresu ove državne agencije, jučer smo dobili i službeni odgovor koji ne sluti na dobro, barem kad su u pitanju radnici i profesori.
– Prilikom koncesioniranja svih pa tako i predmetne linije nigdje nije bila predviđena mogućnost izdavanja pokaznih karata, pa ona nije bila ni dio ponude brodara/koncesionara niti je predviđena ugovorom o koncesiji. Agencija za obalni linijski pomorski promet ne može subvencionirati razliku između dosadašnjeg mjesečnog pokaza i pune cijene putne karte s obzirom na to da isto nije predviđeno niti su za to osigurana sredstva, jasan je odgovor agencije iz koje, također pojašnjavaju kako “brodar može odobriti popust ili izdavanje pokazne iskaznice kao vrstu komercijalnog popusta, te je u tom slučaju dužan snositi time nastali manjak prihoda. U takvom slučaju brodar ne može tražiti od Agencije nastalu razliku”.