Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivana Letica osvojila žiri, Ivaneli Petrović publiku

Autor: Velimir Brkić

15.08.2013. 22:00
Ivana Letica osvojila žiri, Ivaneli Petrović publiku

Foto: Velimir BRKIĆ



Ivana Letica je osebujnom izvedbom pjesme “Majske kiše” dueta Teške industrije i Kemala Montene osvojila prvu nagradu žirija, dok je ukus publike najbolje pogodila Ivanela Petrović interpretacijom “Razmažene” Jelene Rozge


Jubilarni, deseti po redu Festival glazbenih amatera Benkovac fest 2013. održan je u srijedu pred brojnom publikom na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu. U sklopu izuzetno bogatog Benkovačkog kulturnog ljeta ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Turističke zajednice, a u organizaciji Radio Benkovca.
Riječ je o jednom od najstarijih glazbenih festivala za mlade koji ove godine slavi svoj deseti rođendan. Benkovac fest promiče glazbenu kulturu i promovira neke nove, buduće glazbene nade. Na festivalu nastupa 16 djevojčica i dječaka od 12 do 18 godina, točnije 15 djevojčica i jedan jedini dječak, odvažni Tomislav Nimčević.
Na festivalu veselja i pjesme ukus publike na vratima Bukovice i Ravnih kotara najbolje je pogodila Ivanela Petrović, koja je interpretirala Jelene Rozge pjesmu Razmažena.
Žiri je drugu poziciju, moglo bi se reći, spektakularnom festivalu dodijelio Anđeli Peraić za pjesmu “Crni leptire” Žanamari Lalić. Interpretacijom Rozginog hita “Ona ili ja” treće mjesto žirija priskrbila je Ana Šikić. Prva među najmlađima je Lana Orlović s “Nirvanom” Jelene Rozge.