Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U pet dana Silba tri puta ostala bez katamaranske veze

Autor: Andrina Luić

15.08.2013. 22:00
U pet dana Silba tri puta ostala bez katamaranske veze

Foto: Siniša KLARICA



Lukin je istaknula kako od Agencije traže da se brodara koji održava brzobrodsku liniju broj 9141 upozori na krajnju nekorektnost, bahatost, aroganciju, nerazumijevanje i nesusretljivost, a kako bi se osiguralo normalno održavanje linije


Da nije tužno, bilo bi smiješno! U pet dana, 9., 12. i 14. kolovoza 2013., katamaran „Novalja”, koji plovi na brzobrodskoj liniji broj 9141 Pula – Unije – Susak – Mali Lošinj – Ilovik – Silba – Zadar, nije uplovio u luku Silba.
Kako nas je obavijestila Ana Lukin, predsjednica Mjesnog odbora Silba, 9. kolovoza katamaran je pri isplovljavanju iz Zadra u 16 sati uredno ukrcao putnike s kupljenim kartama za Silbu, ali ispred luke, oko 17.20 sati, zapovjednik broda odlučio je ne pristati na Silbi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta te je nastavio plovidbu prema Malom Lošinju.
U ponedjeljak 12. kolovoza, u 7 sati, katamaran „Novalja” zbog kvara nije isplovio iz Pule prema Zadru, što znači da su ponovno bili zakinuti i putnici za Silbu, a nije omogućena alternativna veza od Pule do Malog Lošinja kako bi s trajektom „Bartol Kašić” mogli stići na Silbu (isplovljava u 16.30 sati iz Malog Lošinja).